'ŽAO MI JE, ALI U MATERNICI NEMA BEBE' Mlada majka na ultrazvuku u 12. sedmici otkrila STRAŠNU VIJEST!

Mame i bebe
'ŽAO MI JE, ALI U MATERNICI NEMA BEBE' Mlada majka na ultrazvuku u 12. sedmici otkrila STRAŠNU VIJEST!
.

Siobhan McFarlane (26) iz Škotske, ostala je shrvana kada je na ultrazvuku u 12. sedmici 'trudnoće' saznala da umjesto bebe nosi tumor.

Kada su ona i njezin suprug Alexander ugledali pozitivan test za trudnoću i saznali da čekaju drugo dijete, bili su presretni, no na ultrazvuku se nije čulo bebino srce. Liječnici su otkrili samo masu stanica koji nisu bile kancerogene no mogle su se razviti u rak, ako se Siobhan ne podvrgne liječenju.

Siobhan je naime, imala molarnu trudnoću kod koje se nakon oplodnje u maternici umjesto normalnog embrija stvara patološka masa.


Mladoj majci jednog djeteta tada su kiretažom uklonili tumor, nakon čega je narednih pet mjeseci prošla kroz osam ciklusa kemoterapije kako bi se zaustavio rast bilo kakvih abnormalnih stanica u tijelu da izrastu u kancerogenu masu.

Došli smo na ultrazvuk u bolnicu, a liječnica nam je rekla 'Žao mi je, ali nema bebe'. Na ekranu sam mogla vidjeti, izgledalo je kao da je neko napuhao mjehuriće u mojoj maternici. Liječnica nam je kazala kako je to moralna trudnoća, a ja sam pomislila 'Koji je to vrag? Nikad prije za to nisam čula' - ispričala je 26-godišnjakinja.


 
- Imala sam trbuh i nisam mogla prihvatiti činjenicu da unutra nema bebe. Sjeli smo i plakali satima. Umjesto da vidimo bebu, saznali smo da sam bolesna. Izgubila sam bebu i dobila tumor. Bilo je stravično - prisjetila se McFarlane.

Nakon operacije, njezin trbuh je splasnuo, što ju je dodatno rastužilo.

- Bilo je vrlo traumatično iskustvo - dodala je i opisala kako je tokom cijele lažne trudnoće osjećala jaku mučninu i kako nije podnosila hranu.

tttz

- Mislila sam da je do ludih hormona, no odlučila sam čekati 12. sedmicu kako bi potvrdila da je sve u redu. No ništa me nije moglo pripremiti na činjenicu da u trbuhu nema bebe. Nema tih riječi s kojima bih mogla opisati tu bol. Najljepši trenutak postao je najgori.

tree

Odlučna da pomogne ženama koje su se našle u sličnoj situaciji i da podigne svijest o moralnoj trudnoći, Siobhan je pomoću JustGiving stranice odlučila prikupljati novac za bolničko liječenje od karcinoma te zakladu za istraživanje.

t

- Ne mogu prestati misliti o tome kako bih, da sam znala za moralnu trudnoću, ranije otišla k liječniku. Da nisam toliko dugo čekala, možda mi ne bi trebala kemoterapija. Stoga se nadam da ću ovim putem pomoći barem jednoj ženi u sličnoj situaciji - zaključila je McFarlane.

Ne propustite