OKUS MEXICA: Zapečena tjestenina na meksički način
Ako volite tjesteninu, a pri tome i eksperimentirati kada kuhate, ovo jelo je idealno za vas.
Sastojci
300 g tjestenine (spiralica)
1 glavica luka
2 žlice maslaca
400 g miješanog mljevenog mesa
1 žličica sušenog origana
Tabasko
1/2 žličice mljevenog kumina
3 žlice koncentrata rajčice
400 ml povrtnog ili mesnog temeljca
100 g sira (npr. gauda)
250 g kidney graha (limenka)
250 g kukuruza (limenka)
Priprema
1. Skuhajte tjesteninu. Ocijedite. Oljuštite i sitno nasjeckajte luk pa ga pirjajte na maslacu dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i pržite ga 10-tak minuta.
Začinite solju, paprom, origanom, kuminom i tabaskom. Potom umiješajte koncentrat i temeljac, poklopite pa kuhajte na umjerenoj vatri 20-tak minuta, dok meso nebude mekano. Začinite po potrebi i ukusu. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Naribajte sir, a grah i kukuruz ocijedite. Izmiješajte grah i kukuruz sa ocjeđenom tjesteninom i polovicom naribanog sira.
Polovicu te smjese istresite u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte polovicom mesnog umaka, pokrijte preostalom smjesom tjestenine, te prelijte ostatkom umaka. Pospite preostalim sirom i zapecite nekih 20 min.
Izvor: coolinarika.com