Test kojim se utvrđuje postojanje Helicobacter pylori i okultnog (nevidljivog) krvarenja u stolici uradite u HBL LABORATORIJI!

Kiosk
Test kojim se utvrđuje postojanje Helicobacter pylori i okultnog (nevidljivog) krvarenja u stolici uradite u HBL LABORATORIJI!
-

Test kojim se utvrđuje postojanje Helicobacter pylori i okultnog (nevidljivog) krvarenja u stolici

3

Helicobacter pylori test - ovim testom je moguće utvrditi prisustvo Helicobacter pylori u stolici. Za razliku od testova na istu bakteriju koji se rade iz krvi i gdje se utvrđuje prisustvo same bakterije. Test ima veliku dijagnostičku specifičnost i koristi se sve više. Helicobacter pylori je bakterija koja dobro opstaje u kiseloj želučanoj sredini i izaziva različite smetnje koje su individualnog karaktera. Najčešće su nadutost, bolovi u želucu, neredonovna stolica, itd.

2

Test okultno krvarenje. Tragovi krvi u stolici koji se ne mogu primijetiti golim okom nazivaju se okultnim krvarenjem. Dijagnosticira se posebnim testom, odnosno analizom stolice. Ponekad krvarenje iz probavnog trakta može biti oskudno pa ga nije moguće vidjeti u stolici, a krv se može primijetiti samo testiranjem stolice u laboratoriju.

4

Krvarenje je vrlo važno u prevenciji raka debelog crijeva. Nedavna ispitivanja pokazala su da redovna testiranja smanjuju smrtnost od kolorektalnog raka. Okultno krvarenje ima mnogo uzroka. Ako je dugotrajno može izazvati anemiju, odnosno manjak željeza u krvi.

6

Test na prisustvo Helicobacter pylori AG i na okultno krvarenje u stolici platite samo 18 KM!

 

Detalje o ponudi pogledajte na LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal! 

 
 

Ne propustite