Kako smo se nekada zabavljali: YU show program "Obraz uz obraz" (1972) (FOTO & VIDEO)

Lifestalgija
Kako smo se nekada zabavljali: YU show program "Obraz uz obraz" (1972) (FOTO & VIDEO)
"Obraz uz obraz" je jugoslovenski show program u produkciji RTV Beograd, emitovan u periodu 1972-1974.

"Obraz uz obraz" je jugoslovenski show program u produkciji RTV Beograd, emitovan u periodu 1972-1974. Režirao ga je Zdravko Šotra. Ukupno je snimljeno i emitovano 18 epizoda, a domaćini programa su bili glumci Milena Dravić i Dragan Nikolić. Show je bio koncipiran kao kombinacija skečeva i muzičkih numera, a u njemu su učestvovale mnoge u to vrijeme popularne ličnosti kao što su Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Josipa Lisac, Sedmorica mladih, Leo Martin, Arsen Dedić ...

obraz3

Ovaj zabavni kolaž program je okupio i neke od najpoznatijih scenarista Jugoslavije kao što su:  Ljubivoje Ršumović, Siniša Pavić, Milan Šećerović, Dušan Radović i dr.

obraz4

Autori muzike i songova bili su Vojkan Borisavljević i Kornelije Kovač.

obraz5

Zabavljali su nas: Kornelije Kovač, Leo Martin, Miki Jevremović, Mija Aleksić, Zdravko Čolić, Nada Knežević, Miodrag Petrović Čkalja, Bisera Veletanlić, Senka Veletanlić-Petrović, Dragan Nikitović, Jelisaveta Sablić, Radojka Šverko, Krunoslav Kićo Slabinac, Dragan Mijalkovski, Dušan Prelević, Zoran Radmilović, Josipa Lisac, Vlastimir-Đuza Stojiljković i mnogi drugi.

Ne propustite