Facebook vas više neće toliko maltretirati reklamama

Internet
Facebook vas više neće toliko maltretirati reklamama
Iz društvene mreže su poručili da će smanjiti vidljivost promotivnih upisa sa stranica u News Feed-u od sljedeće godine.

News Feed u Facebooku je centralni hab za aktivnosti vaših prijatelja i stranica koje ste "lajkovali" na društvenoj mreži.

Kompanija redovno dobija povratne informacije od svojih korisnika na koji način bi mogli da poboljšaju News Feed, a sada su napravili najavu koju će korisnici vjerovatno znati da cijene. 

Naime, iz društvene mreže su poručili da će smanjiti vidljivost promotivnih upisa sa stranica u News Feed-u od sljedeće godine. 

Facebook je došao do saznanja da korisnici nisu sretni zbog količine promotivnih poruka sa stranica koje vide u njihovom News Feed-u, a ovdje se također računaju i plaćene poruke sa stranica koje korisnici lajkuju. 

I dok Facebook ima kontrolu nad brojem oglasa koji korisnici vide i kvalitetom tih oglasa, sve do sada nije postojao takav mehanizam za plaćene poruke sa stranica. Počevši od januara, korisnici će vidjeti manje ovakvih poruka u svom News Feed-u. 

Ne propustite