NEVJEROVATNA ZARADA AMERIČKE BANKE: Ovdje leži snaga, a kada vidite iznos novca nećete povjerovati!

Objavljeno:13.04.2019 - 11:59
A A A Times Arial

Profit američke investicione banke "JP Morgan Čejs" povećan je u prvom kvartalu za pet odsto na godišnjem nivou, uglavnom zahvaljujući većim kamatnim stopama koje su omogućile bankama da naplaćuju više za odobrene kredite.

Najveća američka banka po aktivi i profitu je saopštila da je zaradila 9,18 milijardi dolara ili 2,65 dolara po akciji, u odnosu na 8,71 milijardi dolara ili 2,37 dolara po dionici iz istog perioda prošle godine.

Rezultat je nadmašio procjene analitičara koji su prognozirali zaradu od 2,35 dolara po akcija, navodi istraživačka agencija FaktSet.

Neto prihod banke od kamata porastao je za osam odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok su ostali nekamatni prihod povećani za jedan odsto.

Ukupni prihodi banke u tom kvartalu dostigli su 29,85 milijardi dolara, u poređenju sa 28,52 milijarde dolara godinu dana ranije.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!