NAJDEBLJI DJEČAK NA SVIJETU OTIŠAO NA OPERACIJU: Izgubio je 82 kilograma, a kad ga vidite DANAS NEĆETE VJEROVATI SVOJIM OČIMA (FOTO)

Kiosk
NAJDEBLJI DJEČAK NA SVIJETU OTIŠAO NA OPERACIJU: Izgubio je 82 kilograma, a kad ga vidite DANAS NEĆETE VJEROVATI SVOJIM OČIMA (FOTO)
.

Dječak po imenu Arya Permana bio je toliko težak da se jedva mogao ustati iz kreveta. Ovaj 12-godišnjak iz Zapadne Jave, kojeg je lani Indonezijski muzej svjetskih rekorda proglasio najdebljim djetetom na svijetu, izgubio je nevjerojatna 82 kilograma. U svom najtežem izdanju, Permana je imao više od 192 kilograma, piše New York Post.

1

Dječak je u aprilu 2017. godine bio na operativnom zahvatu kako bi smanjio težinu, a sada liječnici i nutricionisti prate njegov napredak i drže ga na strogoj dijeti.

''Zabranili su mi slatku hranu i pića, a jedem više voća i redovito vježbam'', kazao je Permana.

2

Dodao je kako je njegova težina dramatično pala nakon operacije, jer mu je operacijom smanjen želudac pa ne osjeća više toliku glad.

arya

''Sad se već i nakon šest kašika hrane osjećam sito'',kazao je.

Permana sada napokon može izaći van i igrati se s prijateljima, nešto što je smatrao nemogućim prije godinu dana.

arya-permana-bocah-obesitas-asal-karawa-944c92

Podsjetimo, dječak je pri rođenju bio normalne težine (3,2 kilograma) i bio je prosječne težine sve dok nije navršio dvije godine, kada se naglo počeo debljati. Kako je bio sve stariji, rapdino je bio sve deblji i deblji, a njegovi roditelji bili su zabrinuti jer je jeo pet velikih obroka na dan, što je bilo dovoljno za nahraniti dva odrasla čovjeka.

U ranijem intervjuu za The Sun, Permanini roditelji Rokayah i Ade Somantri kazali su da su oduševljeni što će njihov sin napokon moći imati normalan život.
djecak

''Jako smo sretni. Vrlo je aktivan i dobrog zdravlja. Dobro spava  više nema nikakvih problema s disanjem. Također, hoda i igra se s drugom djecom bez da nam se žali na nedostatak zraka '', kazala je dječakova majka.

Ipak, roditelji se brinu da će trebati na još jednu operaciju, jer povraća svaki puta kada pojede koju žlicu hrane više.

''Hoda i trči po dva kilometra na dan, ali mislimo da će mu trebati još jedna operacija ove godine'' kazali su.

Ne propustite