S NJOM JE U BRAKU VEĆ 20 GODINA: Ovo je misteriozna supruga ROBERTA PROSINEČKOG, od ljepote zastaje dah! (FOTO)

Kiosk
S NJOM JE U BRAKU VEĆ 20 GODINA: Ovo je misteriozna supruga ROBERTA PROSINEČKOG, od ljepote zastaje dah! (FOTO)
.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki svoj porodični život krije od medija.

Međutim, poznato je kako mu veliku podršku u karijeri pruža njegova supruga Vlatka, sa kojom je u braku već 20 godina.

prosinecki

Porodica mu je jako važna, a uloga supruga i oca mu je prioritet. Svoju porodicu smatra, kako je rekao svojedobno u intervjuu za bosanskohercegovački magazin Azra, normalnom i običnom porodicom koja nema prevelike zahtjeve.

Tada je progovorio o skladnom braku, ali i ulozi oca. U braku su Vlatka i Robert dobili kćeri Leonardu i Robertu prema kojima nije strog.

"Svo vrijeme su me odgajali tako da trebam sačuvati dostojanstvo. Nisam nikada imao velike afere u bilo čemu. Brak mi funkcionira dobro, imam kćerke i ženu, i to mi je najvažnije. Uspjeli smo u svemu tome. Nisam nimalo strog otac i to je jedan vrlo veliki problem. Djeca vole ići linijom manjeg otpora. Supruga je stalno s kćerima, dok sam ja puno na putovanjima. Kada dođem kući dozvoljavam im puno više nego supruga u tom period dok sam odsutan", rekao je tada Prosinečki.

screenshot-2

Marko Lukunić/PIXSELL

Par se upoznao 1996. godine, a Vlatka je tada još bila srednjoškolka. 

4

Foto: Arhiva/CROPIX

"Jednom sam došao na kavu, vidio je i počeli smo razgovarati. Ja sam započeo razgovor, što inače nije bio moj običaj. Nakon dvije godine smo se vjenčali. Četrnaest godina smo u braku i ne pamtim kad smo se zadnji put porječkali. Fenomenalno funkcioniramo, stvarno nemamo nikakvih problema i prezadovoljan sam svojim obiteljskim životom. Imam dvoje djece koju obožavam, suprugu koja me razumije, a to mi daje stabilnost i motiv za rad", izjavio je prije nekoliko godina za Gloriju.

5

Foto: Arhiva/CROPIX

Ne propustite