Ukrasite dom zavjesama

Enterijer
Ukrasite dom zavjesama
Sigurni smo da svi želimo otvorenost, lijep pogled kroz prozor i svijetlost. No, ponekad se želimo zadržati dalje od sunca, propuha i znatiželjnih očiju. U tome nam mogu pomoći zavjese koje ujedno mogu biti i dobar način za izražavanje stila. Fino podešavanje količine, slojeva i stila vam može dati i privatnost koju želite.

Sigurni smo da svi želimo otvorenost, lijep pogled kroz prozor i svijetlost. No, ponekad se želimo zadržati dalje od sunca, propuha i znatiželjnih očiju. U tome nam mogu pomoći zavjese koje ujedno mogu biti i dobar način za izražavanje stila. Fino podešavanje količine, slojeva i stila vam može dati i privatnost koju želite.
I ako niste ljubitelj zavjesa, današnji dizajn pruža više od klasičnih zavjesa zbog kojih imate predrasude. Pamuk, poliester, svila, brokat... sve je dozvoljeno
Ako već imate zavjese i zadovoljni ste njima, zasigurno ćete barem još jednom poželjeti nešto novo. Za početak, razmislite želite li da vaši ukrasi na prozoru zamrače prostor, odnosno je li vam više stalo do intimnog ugođaja ili estetike ili vam je važno i jedno i drugo. 

Prvo trebate razmisliti koju teksturu želite. Ako ste se odlučili na barokni ili formalan izgled onda savjetujemo zavjese u dva sloja od nekog debljeg materijala, npr. baršun ili saten. Ako ste se ipak odlučili na malo ležerniji izgled onda neka zavjese budu poluprozirne (lan ili pamuk)

Ako imate sobu koja je puna detalja, odaberite neku neutralnu boju  zavjese kako ne bi dobili neželjeni kič, a ukoliko vam je dom minimalistički uređen odaberite neku zavjesu koja će potpuno osvježiti prostor. 

Donosimo vam još neke kratke savjete za pravilan odabir zavjesa:

- Ako želite zavjese do poda, one ne smiju biti podignute vise od 1.5 cm jer će izgledati neuredno

- Dobro je kombinirati zavjese i tepih jer će vam tako cijela soba biti u ravnoteži

- Prije kupovanja razmislite koja vam je zavjesa najpraktičnija za održavanje

- Pazite da zavjesom ne smanjite prozor nego da ga vizualno povećate

- Prije kupnje obavezno provjerite kakav vam je zid na koji zavjesu namjeravate postaviti

 

 

Ne propustite