Isprobani kućni trikovi

Sve za dom
Isprobani kućni trikovi
Naše starije i mudrije članice porodima su riznica praktičnih i odličnih savjeta za čišćenje kuće. Ne morate provoditi sate i sate ribajući, već su vam potrebni mali trikovi uz pomoć kojih ćete isti posao obaviti puno brže. Tajna je u njihovom iskustvu koje se temelji na vremenima kada na policama trgovina nisu postojali proizvodi za sve vrste čišćenja i pranja.

Naše starije i mudrije članice porodima su riznica praktičnih i odličnih savjeta za čišćenje kuće. Ne morate provoditi sate i sate ribajući, već su vam potrebni mali trikovi uz pomoć kojih ćete isti posao obaviti puno brže. Tajna je u njihovom iskustvu koje se temelji na vremenima kada na policama trgovina nisu postojali proizvodi za sve vrste čišćenja i pranja.

1. Sredstva za čišćenje uvijek imajte pri ruci

Jedan od odličnih savjeta je da držite potrebna sredstva za čišćenje u svakoj sobi. Velika komplikacija prilikom čišćenja kuće je nošenje raznih sredstava, četki, krpa, krema za poliranje iz sobe u sobu. Ako imate prostora u kupaonici, kuhinji i drugim prostorijama, držite tu potrebna sredstva za čišćenje, jer će vam tako biti lakše i brže očistiti nečistoću ili prašinu kada je primjetite.  - See more at: http://www.zdravaisretna.hr/savjeti/isprobani-ku%C4%87ni-trikovi-na%C5%A1ih-mama-i-baka#sthash.tYNV3aqa.dpuf

2. Dobra zamjena za omekšivač

Reklame su nas uvjerile da ne možemo živjeti bez omekšivača. On daje miris odjeći i ona postaje mekša, ali neki mirisi su toliko intenzivni da prevladavaju. Ocat ima isti učinak kao omekšivač, a ne ostavlja tako jak miris. Osim toga, jeftiniji je i ne sadrži kemikalije. Dodajte pola šalice prilikom svakog pranja.

3. Zubna pasta protiv mrlja

Pri tome mislimo na običnu, bijelu pastu bez šarenih pruga, koja je odlično sredstvo za uklanjanje mrlja, samo je treba koristiti štedljivo. Možete je koristiti na onim mjestima na zidu gde vam nije pomogla krpa od mikrovlakana. Također, uz pomoć paste možete ukloniti ogrebotine i mrlje sa namještaja, cipela i bijelih tenisica, ploče na pegli i kromiranih površina.  

4. Alkohol za kupaonicu

Ovo je jedan od najinteresantnijih savjeta za bolje čišćenje. Poprskajte pločice u kupaonici sa čistom votkom i pustite da odstoji deset minuta. Alkohol uklanja ostatke sapuna i tragove vode, tako da ćete brzo dobiti čiste i sjajne pločice. 

5. Drugačija uloga coca - cole

Coca - cola može biti odlično sredstvo za čišćenje wc-a . Prelijte coca - colu i ostavite je da djeluje sat vremena, a zatim operite školjku četkom za WC. 

6. Trik sa perilicom posuđa

Ako vaša perilica posuđa ne pere dobro, zaboravite ona skupa - "sve u jednom" sredstva za čišćenje. Jednostavno je pustite jednom da odradi program dok je prazna – sa tabletom za pranje – i dodajte dvije šalice octa. 

Ne propustite