1. MAJ u "Gradu svetlosti" - PARIZ sa avionom po SUPER cijeni!

Kiosk
1. MAJ u "Gradu svetlosti" - PARIZ sa avionom po SUPER cijeni!
-

Grad svjetlosti. San svakog umjetnika, naroćito slikara.Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom prirućniku historije ili enciklopediji umjetnosti. Za Francuze, Pariz je centar svijeta. Za ostale stanovnike planete - metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to ćinili i prije sto godina.
 

mp3nefitaf7wyjdx
Pariz je glavni grad Francuske, smješten na obje obale Sene. Centar kulturnog, politićkog, industrijskog i trgovaćkog života cijele države, pored toga centar umjetnosti i mode ćitavoga svijeta. Sve vrste industrije, osobito modni artikli, parfemi, nakit, igraćke, hemikalije, automobili, avioni i dr. Veliki promet stranaca, dvije međunarodne zraćne luke - Charles de Gaulle i Orly, te zraćna luka za domaći promet Le Bourget.
Osobitost Pariza su sjajne široke ulice (bulevari i avenije) i trgovi, a poznati dijelovi grada su: Montparnasse, Montmartre - brežuljak poznat kao umjetnićka ćetvrt, a nalazi se na 126 m nadmorske visine, te je ujedno i najviša taćka Pariza.

 

ylcggp9k2pl5lplp

Među kulturnim i obrazovnim ustanovama su Sveućilište (Sorbonne, osnovano 1253., godine 1970. podijeljeno u 13 manjih sveućilišta), konzervatorij, École des Beaux-Arts i druge visoke škole; mnoga pozorišta , muzeji: Louvre (znamenita galerija slika), Luxembourg, nacionalna biblioteka (više od 10 milijuna knjiga).
Ile de la Cite predstavlja "srce" Pariza, sa najstarijim i najznamenitijim građevinama, od gotićkog i baroknog, do renesansnog stila.

Ovu neodoljivu ponudu pogledajte na nlinku u nastavku : https://bit.ly/2DKpCvQ

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).


Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal!

 

 

Ne propustite