Ruski senator Kosačev: "Neće biti pregovora sve dok SAD ne promijene svoj arogantni pristup"

Svijet
Ruski senator Kosačev: "Neće biti pregovora sve dok SAD ne promijene svoj arogantni pristup"
Sjedinjene Američke Države (SAD) su, nakon izlaska iz INF sporazuma s Rusijom, počele spominjati novi, koji bi uključivao i Kinu. To potvrđuje i izjava američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Bolton koji je kazao da, ako će SAD imati novi sporazum o kontroli naoružanja, naprimjer s Rusijom, onda bi imalo smisla da u taj sporazum bude uključena i Kina.

Sjedinjene Američke Države (SAD) su, nakon izlaska iz INF sporazuma s Rusijom, počele spominjati novi, koji bi uključivao i Kinu. 
To potvrđuje i izjava američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Bolton koji je kazao da, ako će SAD imati novi sporazum o kontroli naoružanja, naprimjer s Rusijom, onda bi imalo smisla da u taj sporazum bude uključena i Kina.

Međutim, u Moskvi postoje različita mišljenja. Naime, ruski senator Konstantin Kosačev je kazao da takvi pregovori nisu mogući "sve dok SAD ne promijene svoj arogantni pristup".  

- Vašington planira razgovarati s Kinom, Rusijom i Sjevernom Korejom na isti arogantan način, postavljajući svoje uslove - riječi su šefa Odbora za vanjske poslove pri ruskom Federalnom vijeću senatora Kosačeva. 

On je jasno poručio da pregovori nisu mogući sve dok je Bolton zadužen za američku nacionalnu sigurnost. 

- Veliki nered već je napravljen i nema pomaka naprijed po pitanju sigurnosti, upravo suprotno - dodao je. 

Ne propustite