UROK

ZAŠTITITE SVOJU KUĆU OD ZLA I SPLETKI: Postoji samo jedan siguran način!

Objavljeno:03.03.2019 - 13:19
A A A Times Arial

Ni u ludilu ne mislite da u vašem okruženju ne postoji baš niko kome ne možete sve da ispričate i ko ne osjeća ni trunku zavisti.

Porodica je vaš sveti krug, vaša tvrđava, koju stalno morate da štitite od napada! Od napada zlobnika, stranaca, ljubomornih i zavidnih, nesrećnih koji žele da i vi budete nesrećni.

Evo kako da vaš dom i porodica ostanu daleko od zla i spletki!

Muž i žena treba da budu uvijek tu jedno za drugo

Zbog toga je pitanje bračnog partnera jedno od najvažnijih pitanja u životu svakog muškarca i žene. Potreban vam je partner koji će vam biti prije svega najbolji prijatelj, kojem možete da kažete apsolutno sve, koji će vas razumjeti, podrati, savjetovati i zaštititi kada je potrebno. Važi i za muškarce i za žene!

Nema tajni među supružnicima

Ni muškarac ni žena ne treba da imaju tajne koje kriju jedno od drugog, a govore drugim ljudima. Osim što to govori da imate nekog ko vam je bliskiji ili u koga imate više povjerenja nego u svog bračnog druga, dovodite sebe u rizik da vaša tajna ode van "sigurnih zidina". 

183583-shutterstock-115987603-ff

Odbacite šale koje mogu da povrijede drugu polovinu

Čak ni u šali nemojte dirati partnera u ono što ga boli, što mu smeta, zbog čega mu je neprijatno, čak iako vama to možda deluje bezazleno. Time ćete ga navesti da vam više ne priča svoje najintimnije tajne, jer neće želeti da bude ismijan. Takođe, ni u ludilu ne prepričavajte vašu intimu drugima!


Ne dajte da drugi o vašem partneru pričaju loše

Ako niste tu, naravno da ne možete ništa da uradite, ali ako neko priča o vašem partneru loše pred vama, ili čak i dok je on prisutan, stanite u njegovu odbranu. Zbog toga se opet vraćamo na to da ni u ludilu ne treba da pričate vaše intimne stvari drugima, jer bi to mogli da zloupotrebe u bilo kom trenutku i time naruše vaš odnos.

Zamislite koliko bi se partner osećao razočarano, prodano, poniženo ako bi čuo od vaše prijateljice nešto što je rekao vama u najvećem povjerenju. To je tačka kada zlo ulazi u vašu kući - kroz neslogu, svađu, ljutnju, razočaranje... A drugi se naslađuju.

Ne hvalite se ni svojom srećom

Isto kao i intimne tajne, i veliku sreću treba da čuvate za sebe i partnera. Naravno da ćete sa porodicom i prijateljima podeliti ijepe vjesti i trenutke, ali ne pretjerujte sa hvalisanjem i detaljima. Zapamtite - sreća je najoštriji trn u oku zavidnih i onih koji vam ne žele dobro. I još nešto - nikad ne budite sigurni da ne postoji takva osoba u vašem životu.​

174309-shutterstock-526772053-ff

Prijateljima i poznanicima ne dozvolite da se miješaju u vaš porodični život

Savjeti su u redu i treba ih saslušati, ali ne uvek i slijediti. Ono što je dobro za nekog drugog, ne mora da znači da je i za vas. Budite pažljivi i obazrivi, o svemu prodiskutujte sa partnerom i na kraju poslušajte svoja srca. Uradite ono što mislite da treba kako biste sačuvali svoju vezu od iskušenja i održali mir u svom domu.

Normalno je da nekada dolazi do razilaženja u mišljenju, ali tada niko ne treba da bude tvrdoglav i tjera samo po svom, već da jedno drugo saslušate i pokušate da dođete do kompromisnog rešenja. To je jedini način da ostanete sretni i složni. I kada dođete u iskušenje da tjerate samo po svom, zapitajte se - da li vam je važnije da budete u pravu ili da budete srećni?

Ako oboje budete poštovali sve navedeno, izbjeći ćete i tračarenje o vama čak i u vašem odsustvu, a harmonija, mir i sreća u vašoj porodici ostaće baš onakva kakvoj ste težili. 

Izvor: Stil.kurir.rs