NEKA VAŠ DOM ZAMIRIŠE UZ POMOĆ OVIH NAMIRNICA: Male tajne iz prirode

Sve za dom
NEKA VAŠ DOM ZAMIRIŠE UZ POMOĆ OVIH NAMIRNICA:  Male tajne iz prirode
.

Evo nekoliko recepata kako na prirodan način namirisati i osvježiti vašu kuću. Koristite sodu bikarbonu, bijeli ocat, mirisna ulja, štapiće cimeta, vanilije, svježe i suhe agrume… Naravno, ne zaboravite svakog jutra i večeri širom otvoriti prozore i pustiti svježi zrak da procirkulira kroz vaš dom…

Soda bikarbona
Upija neugodne mirise. Stavite je u otvorenu posudicu u vaš frižider, u kupaonicu (možete dodati i nekoliko kapi ulja lavande, mente, limuna i sl.) ili u druge prostore u vašem domu. Sodu bikarbonu možete i otopiti u vodi, staviti u bocu s raspršivačem i pošpricati po zraku.

soda-bikarbona-1-580x290

Bijeli ocat
Vrlo je intenzivnog i oštrog mirisa (dok se ne osuši), ali razrijeđen s vodom u boci s raspršivačem uz dodatak nekoliko kapi ulja eukaliptusa, odlično će apsorbirati neugodne mirise.

Eterična ulja
Za mirisnu kupaonicu, u malu vazu stavite cca 100 ml vode i 10-20 kapi eteričnog ulja lavande, mente, naranče i sl. Ovakvu mješavinu možete staviti i u bocu s raspršivačem i po potrebi namirisati svoj dom.

etericna-ulja-8b1ed2a1ad856d176c80f31569febab3-view-article-new

Mirisni radijatori
Ako imate centralno grijanje znate što je suhi zrak, pa pretpostavljamo da na svojim radijatorima imate obješene posudice s vodom. U posudice dodajte i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji i namirišite cijeli svoj dom.

Zamirišite kuhanjem
U loncu s vodom prokuhajte štapiće cimeta s ploškama jabuka, lišće mente, ploške agruma, štapiće vanilije i sl.

stapici-cimeta-1-580x290

Ne propustite