Posjetite ISTANBUL, grad na dva kontinenta, mjesto gdje se spajaju Evropa i Azija. POLAZAK ZAGARANTOVAN

Kiosk
Posjetite ISTANBUL, grad na dva kontinenta, mjesto gdje se spajaju Evropa i Azija. POLAZAK ZAGARANTOVAN
-

 Istanbul – jedini grad na svijetu koji leži na dva kontitenta, fascinantne građevine Aya Sofya, Plava džamija, Teodosijevi zidovi, Yedi kule, Kapali čaršija, djevojački toranja i neki od najvećih i najljepših mostova na svijetu. Mjesto na kojem je Bizas zajedno sa svojim sljedbenicima oformio grad koji će kasnije biti prijestonica tri velika carstva Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog i koji će biti poznat kao Bizantion, Konstantinopol, Carigrad, Stambol i konačno Istanbul. Grad kojeg je Napoleon nazvao glavnim gradom svijeta, a koji je proglašen za Europski glavni grad kulture za 2010. godinu.

mdpcw1exzza1p3aj

PROGRAM

1.dan: 27.02.2019(SRIJEDA)

Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Zenice, Doboja, Tuzle...Vožnja preko Srbije i Bugarske uz usputna stajanja prema potrebi grupe.

2.dan: 28.02.2019 (ČETVRTAK)

Dolazak u Istanbul u podnevnim satima u zavisnosti od prohodnosti u gradu.Smještaj grupe u hotel, odmor, individualne aktivnosti. Noćenje.

llqu9vaqcwb74cyd

3.dan: 01.03.2019.g.-PETAK

Doručak.Fakultativni obilazak Plave džamije, Antičkog hipodroma, Aja sofije, Topkapi dvorca.Sveobuhvatni izlet najvažnijih spomenika Carigrada . Crkva ( a sada muzej) Aja Sofija, završena 537.n.e.Plava džamija ( Džamija Sultan Ahmeta, remek djelo osmanlijske arhikteture) su ono što će te obići u pratnji licenciranog lokalnog vodiča.U fakultativni obilazak je uključeno : usluge lokalnog vodiča, ulaznice za mjesta koja posjećujemo i transfer tj.autobus koji ima dozvolu za pristup strogom turističkom centru i drugim turističkim mjestima u Istanbulu. Cijena fakultative sa ulaznicama 50 eura.

9spj6nb4uyoqok9z

4.dan: 02.03.2019.g.SUBOTA

Fakultativno krstarenje BOSFOROM –ukrcaj grupe na brod i započinje nezaboravno krstarenje Bosforom.Uživanje u Zlatnom rogu-najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu i Galat kuli, ,Dolmabahče dvorcu-posljednjem sjedištu sultana, Bešiktaš,ortakoj kvartu, i još mnogo toga što nudi magični Istanbul,momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a

sa druge evropsko kopno.Nakon krstarenja slijedi odlazak sa autobusum do vidikovca Pierre Loti, do kojeg dolazimo žičarom, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog. Cijena fakultative sa ulaznicama 25 eura.

Ovaj fakultativni izlet uključuje : krstarenje na brodu uz pratnju vodiča, nakon ksrtarenja slijedi vožnja autobusum do vidikovca Pierre Loti i Ejupa, a u cijenu je uključeno i korištenje žičare sa kojom dolazite do vidikovca.

U večernjim satima fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu sa .Večera uz neograničeno konzumiranje alkoholnog i bezalkoholnog pića+program. Cijena fakultative 45 eura.

f9f8edswo5khopwn

5.Dan: 03.03.2019.NEDELJA

Doručak.Chek out iz hotela, polazak za Edirne .Gratis dvosatna posjeta Edirne sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom , spomenikom mimaru Sinanu, eski džamijom i karavansarijama-prilika za završni šoping.Nastavak putovanja od Edirnea prema BIH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

bjjcnkzhextbvfjs

Posjetite ISTANBUL, grad na dva kontinenta, mjesto gdje se spajaju Evropa i Azija. POLAZAK ZAGARANTOVAN


Tri noćenja sa doručkom u hotelu s 4* i uključenim prevozom platite po cijeni od 249 KM!

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal!

Ne propustite