Grupa RETRO objavila singl „Zašto kriješ lice“

Magazin
Grupa RETRO objavila singl „Zašto kriješ lice“
.

Rock bend RETRO iz Bihaća, kojeg čine četiri mlada muzičara, predstavio je publici novi singl i video spot „Zašto kriješ lice“. Ovaj relativno novi bend je sa radom počeo prije nešto više od godinu dana kao acoustic trio, ali su već početkom ljeta počeli raditi kao kompletan autorski bend. Nedavno su nakon, kako kažu, jednog druženja u studiju ER Production u Bihaću, objavili nekoliko videa koji su ustvari obrade rock hitova u njihovoj live izvedbi, a sada već imaju i spot za prvu autorsku pjesmu.

„Zašto kriješ lice“ je naziv njihove pjesme koja govori o ljubavi i snovima, a ista priča se proteže i kroz spot u kojem su pokušali i vizuelno prikaziti samu ideju pjesme. Pjesma je nastala na jednoj od njihovih proba, a finalnu verziju su snimili u saradnji sa Davorom Logarićem iz Zenice, a nakon toga su odlučili da snime i spot kojeg su odradili zajedno sa Aid Visuals ekipom.

Nakon prve autorske pjesme, grupa nastavlja dalje sa autorskim radom te najavljuju da će vrlo brzo snimiti još jednu pjesmu na kojoj već uveliko rade.

Pogledaj video spot za novi singl benda Retro.

Ne propustite