Punjeni zapečeni patlidžani koje ćete obožavati

Kuharica
Punjeni zapečeni patlidžani koje ćete obožavati
Odličan način da iskoristite zdrav patlidžan.

Najnovija istraživanja su pokazala kako upravo patlidžan liječi mnoga oboljenja a posebno se istakao kod liječenja raka kože.

Podstaknuti tim istraživanje odlučili smo podijeliti s vama ovaj ukusan recept sa patlidžanom.

Potrebno je:
4 patlidžana
Za fil:
1 struk praziluka
1 celer (list i korijen)
2 šargarepe
3-4 čena bijelog luka
1 tikvica
2 kašike suhog biljnog začina
400 g mljevenog mesa
50 g riže
I još:
2 paradajza
Za preliv:
200 ml kisele pavlake
200 ml pavlake za kuhanje
3 jajeta
1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema 
Povrće isjeckati i staviti da se dinsta. Zatim dodati mljeveno meso i sve dinstati još 10 minuta. Na kraju dodati 50 g riže i sve dobro sjediniti.

Patlidžan isjeći po dužini, izdubiti sredinu, napuniti pripremljenim filom i ređati u pleh. Isjeći paradajz i staviti između patlidžana.

Posebno umutiti kiselu pavlaku, 3 jajeta, pavlaku za kuvanje, malo biljnog začina i preliti preko patlidžana.

Peći na 200 C oko 30 minuta. Služiti toplo. Prijatno!

Ne propustite