Ostalo vam je pomfrita od juče? Bez brige, pomoću ovog trika biće ponovo hrskav i svjež
Poznato je da su krompirići dobri samo onda kada su svježi, hrskavi i vrući. Već nakon nekoliko sati, a kamoli sutradan više nisu tako ukusni i zbog toga uglavnom završe u kanti za smeće. Ipak, uz pomoću ovog jednostavnog trika možete „osvježiti” bajati pomfrit tako da bude ukusan kao da ste ga upravo spremili.
Postoje dva trika poznatih kuhara i oba provjereno rade, makar tako tvrde domaćice na internetu. Nakon ovog načina podrgijavanja, krompirići su upravo onakvi kakvi treba da budu, hrskavi, vazdušasti i bez čudnog mirisa. Jedan primer je tiganj, kao u videu.
Dakle, tiganj, mrvica ulja i salvete su sve što vam je potrebno. Tiganj zagrijte na srednje jakoj vatri, kada postane vreo dodajte krompir i rasporedite ga pravilno, bez preklapanja. Okrećite ga tako da se zagrije sa svih strana. Za ovo revitalizovanje pomfrita treba vam pet minuta.
![]()
Drugi način je rerna.
Namažite pleh mrvicom ulja, običnog ili maslinovog i zagrijte ga u rerni na 180 ili 200 stepeni, sve zavisi kako vam rerna peče. Zatim ubacite krompiriće, rasporedite ih i ostavite ih da se griju najviše 10 minuta. I gotovo!