Sjećate li se Gabriele Spanic, prve Balkanke koja je harala telenovelama? Evo kako danas izgleda!

Nekad i Sad
Sjećate li se Gabriele Spanic, prve Balkanke koja je harala telenovelama? Evo kako danas izgleda!
Kuriozitet je da je Gabriela Spanic u svojoj karijeri igrala u čak 5 serija u kojima je glumila blizanke

Gabriela Španić Utrera rođena je 10. decembra 1973. godine u gradu Ortiz u Venecueli. Već kao tinejdžerku zapazili su je mnogi producenti telenovela, a njena želja da bude glumica krunisana je još 1991. godine u seriji ''Mundo de fieras'' (Beštije).

U međuvremenu se redalo nekoliko sapunica, da bi 1998. godine ušla u projekat koji će joj donijeti svjetsku slavu - ''La usurpadora'' (Dvojnica). Sa tada već proslavljenim glumcem Fernandom Colungom odigrala je dvije uloge života, blizanke Paolu i Paulinu, po kojima je i danas poznata.

Kuriozitet je da je Gabriela Spanic u svojoj karijeri igrala u čak 5 serija u kojima je glumila blizanke. Ali, ono što je još veći kuriozitet je to što ona u pravom životu ima blizanku Danielu, no, navodno, nikad nije dopustila da njena sestra glumi u seriji sa njom, već je sama igrala sve uloge.

Daniela Spanic je također bila glumica, ali i model. Danas se bavi nekim privatnim biznisom. Istina, sa sestrom Gabrielom je glumila u seriji ''La intrusa'' (Uljez) 2001. godine.

Gabrielina slava je rasla kako su se redale sapunice: ''Za tvoju ljubav'' (1999), ''Zatočenica'' (2004) i td. Posljednjih godina povremeno glumi, ali je u javnosti bila aktuelna zbog niza skandala, između ostalih i zbog razvoda sa bivšim suprugom i činjenice da je njenog sina i nju, navodno, trovala kućna pomoćnica.

Gabriela je jedna od najpopularnijih latino glumica, a mnogima je poznato da preko očevog oca korijene vuče iz Hrvatske. Povremeno se bavila muzikom, ali joj gluma ipak bolje ide.

Kako danas izgleda ova slavna glumica, pogledajte u fotogaleriji!

Ne propustite