Na kapiji gdje mučki ubijen Mahir Begić dežuraju policajci s dugim cijevima

Aktuelno
Na kapiji gdje mučki ubijen Mahir Begić dežuraju policajci s dugim cijevima
.

Na kapiji gdje je stražario prema zvaničnim podacima Tužilaštva KS i Ministarstva unutrašnjih poslova KS sumnja se da ga je ubio Edin Gačić za kojim se od ponedjeljka traga zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Na uskom putu ka kapiji gdje je na straži ubijen Begić, ispred objekta gdje se vrši edukacija kadrova Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, prisutan je određen broj policajaca sa dugim cijevima.

51579813-948352572024872-2167110291333054464-n

Nakon današnje vanredne sjednice Vlade KS povodom navedenog ubistva zvaničnici su kazali da su u potragu za Gačićem uključene brojne policijske agencije iz FBiH koje sarađuju i sa kolegama iz MUP-a Republike Srpske i Obavještajno-sigurnosnom agencijom.

U potragu su uključeni svi ljudski resursi, te maksimalna tehnička i materijalna pomoć.

S druge strane mještani ovog područja i dalje su u strahu nakon jučerašnjih dešavanja i nadaju se da će policija ubrzo iza rešetaka staviti ubicu.

1005x635

Podsjećamo, Gačić je osumnjičen da je sinoć ubio policajca, a zatim pobjegao. Ovo mu nije prvo ubistvo, a o kakvom zločincu se radi govori i to da je ubio rođenu majku. Policija apeluje na sve građane Bosne i Hercegovine da budu oprezni jer niko ne zna gdje se ubica kreće, a poznato je da sva svoja ubistva planira detaljno. Sumnja se da koristi više telefona sa 3G mrežom kako bi uspješno izbjegavao policijske patrole i pobjegao im. 

 

 

Ne propustite