JEZIVO ZA GLEDATI: Dječaci ulovili anakondu dugu 2,5 metra! Niko ne zna kako je dospjela OVDJE!

Zanimljivosti
JEZIVO ZA GLEDATI: Dječaci ulovili anakondu dugu 2,5 metra! Niko ne zna kako je dospjela OVDJE!
.

Anakondu mnogi ljudi vide samo na televiziji, a i na taj način se naježe. Mnogi strahuju od susreta oči u oči s njom jer znaju koliko su anakonde opasne. Međutim, tri hrabra dječaka suočili su se i hrabro ulovili jednu.

Neobičan ‘ulov’ na vodičkoj rivi iznenadio je dječake koji su došli loviti ribu. Jedan od njih je zmiju vidio na dnu i odlučio da je bolje pogleda, a ostali su jedva dočekali da se pridruže njegovoj ''misiji''. . Uz pomoć gostiju su je izvukli.  “Nije bila živa, bila je na dnu mora”, rekli su dječaci.

anakonda-vodice

Zmija je bila duga više od 2,5 metra. Kako javlja Infovodice iz razgovora veterinarom Zdravkom Zoricom saznali su da se radi o Zelenoj anakondi.

“Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospijela u more teško je reći. Moguće da ga je neko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more”, rekao je veterinar Zorica. 

Inače, zelene anakonde su jako opasno te se sada ispituje teren da se vidi ima li negdje leglo anakondi i da li stanovništvo treba da poduzme mjere zaštite. Dječaci su se rado fotografisati sa ulovljenom zmijom, a fotografiju su dijelili na svojim socijalnim mrežama. 

Ne propustite