CIJELA BIH NA NOGAMA ZBOG GAČIĆA, JAVILI SE MJEŠTANI: Vidjeli smo ga, imao je kapu i preskočio mi je ogradu!

Aktuelno
CIJELA BIH NA NOGAMA ZBOG GAČIĆA, JAVILI SE MJEŠTANI: Vidjeli smo ga, imao je kapu i preskočio mi je ogradu!
.

Čitatelji javljaju kako su u naselju Ušivak kod Hadžića vidjeli Edina Gačića. On je pokušao preskočiti ogradu, susreo se s vlasnikom kuće i pobjegao u mrak. Oni su odmah pozvali policiju. Navodno su se Gačić i vlasnik kuće vidjeli oči u oči, a kako ga opisuje vlasnik, Gačić je imao kapu na glavi, samtane pantalone.Pobjegao je između kuća i obavještena je policija i patrole su upućene na lice mjesta.

Podsjećamo, područje Suhodola kod Tarčina osigurava veliki broj policijskih ekipa nakon što je sinoć pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije za kojeg je utvrđeno da je ubijen. U toku je potraga za ubicom. Sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica.

20190204092935-521225

Za njim je ovih dana tragalo nekoliko policijskih agencija i MUP-ovi više kantona. Danas se pojavila informacija da je viđen na lokalitetu Ušivak, a mještani su slali upozorenja jedni drugima i putem društvenih mreža. 

Policija je blokirala prilaze Suhodolu i vraćaju automobile koji su krenuli prema ovom području. Druge ekipe stežu obruč na području gdje se pretpostavlja da se ubica krije. 

FUP-ov policajac je osiguravao strelište u Suhodolu, a ubica mu je nanio povrede vatrenim oružjem u predjelu ruku i glave. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

U toku je uviđaj kojim rukovodi tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ne propustite