STIŽE OLUJNA KATASTROFA: Zatvorite se u kuće i NE IZLAZITE! Meteorozi kažu da nam je SVE BLIŽE!

Aktuelno
STIŽE OLUJNA KATASTROFA: Zatvorite se u kuće i NE IZLAZITE! Meteorozi kažu da nam je SVE BLIŽE!
.

Februar(veljača) će ovoga vikenda i početkom sljedeće sedmice pokazati zašto je zovu veljača - prevrtača. 

Vikend će u meteorološkom smislu obilježiti južina, izraženija u nedjelju, koja će u većini biti oblačnija od subote, ponegdje s kišom, te vjetrovitija, u unutrašnjosti uz većinom umjeren i jak jugozapadnjak, gdjegod i s olujnim udarima, a na Jadranu jugo, koje će onemogućavati normalno prometovanje još i u noći na ponedjeljak.

 Očekuje nas kiša, mjestimice i izraženiji pljuskovi i grmljavina, te pad temperature, ponegdje i snijeg, osobito u gorju. Zapuhat će sjeverni vjetar, na Jadranu najprije jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak, zatim većinom bura, vjerojatno najjača u utorak i srijedu..

Moguća je i jutarnja magla. Zapuhat će slab i umjeren jugozapadnjak te će najviša temperatura zraka biti od 9 do 13 °C. Najniža jutarnja između -5 i -2 °C.

20776456-10155296830256072-5693463854481985506-o

U nedjelju u unutrašnjosti još malo toplije te vjetrovito uz umjeren i jak, ponegdje i olujan jugozapadnjak, te uglavnom u gorju s kišom. U ponedjeljak oblačno s kišom koja će s padom temperature prijeći u susnježicu, osobito u višim predjelima i u snijeg. Zapuhat će sjeverni vjetar, kojega će biti i u nastavku tjedna pri čemu u utorak još mjestimice treba računati na slabe oborine na granici kiše i snijega.

Na Jadranu kiša na sjevernom dijelu već u nedjelju, a u ponedjeljak i drugdje, uz mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom. Jugo će u nedjelju jačati na jako, mjestimice i olujno, a u ponedjeljak će okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak potom na buru, u utorak te vjerojatno i u srijedu, jaku i olujnu.

Ne propustite