HITNO UPOZORENJE! DIJETE UMALO OSLIJEPILO ZBOG OVE HRANE koju svakodnevno jedu vaša djeca PRESTANITE TO RADITI

Mame i bebe
HITNO UPOZORENJE! DIJETE UMALO OSLIJEPILO ZBOG OVE HRANE koju svakodnevno jedu vaša djeca PRESTANITE TO RADITI
.

Dječak po imenu Sjan Mur (14) zamalo je oslijepeo zato što se hranio samo piletinom, prženim krompirima, hljebom, a od tečnosti je pio samo Koka-kolu.

Posjetio je više oftamologa i pedijatara, ali nijedan nije uspio da mu da odgovarajuću dijagnozu. Na kraju su mu u jednoj bolnici su rekli da je živac oštećen, te da se po tom pitanju ništa više ne može učiniti.

w3

Sjanovi roditelji su na televiziji gledali emisiju o ljudima koji su gubili vid kao i njihov sin. Kupili su avionske karte i zaputili se u Sidnej kod oftamologa Stefani Votson.

– Bili smo prestravljeni da će naš sin izgubiti vid. Situacija se pogoršavala – rekli su roditelji.

w4

Nakon pregleda doktorka je ustanovila da Sjanu nedostaje vitamin A. Ispostavilo se da je dječak od pete godine jeo samo piletinu, pržene krompiriće, hljeb i Koka-kolu, a ishrana je bila glavni „krivac“ za gubitak vida.

ddf

Nakon što je svakodnevno unosio prepisanu dozu vitamina A, Sjanovo stanje se znatno popravilo. I dok se vid na njegovom desnom oku potpuno vratio, lijevo oko je trajno oštećeno. Sjan danas ima 16 godina. Zdravo se hrani, igra fudbal i uživa u druženju sa prijateljima.

w

TIJESTO ĆE BITI SAVRŠENO AKO STAVITE OVAJ TAJNI SASTOJAK: Svaka domaćica je oduševljena, MORATE PROBATI

Ne propustite