OTKRIVENO: Evo zašto muškarci odlaze BEZ IJEDNE RIJEČI!

Ljubav
OTKRIVENO: Evo zašto muškarci odlaze BEZ IJEDNE RIJEČI!
.

Obično muškarci koji su bili manipulatori u vezi, emotivno distancirani odlaze bez objašnjenja. Razlozi mogu biti mnogi, ali suština je ista, odnosi koji završavaju na takav način nisu bili zdravi odnosi.

Eco Net prenosi razloge zašto muškarci prekidaju na takav način i koji su njihovi razlozi:

Neverbalan muškarac

Budući da često nastojimo opravdati ponašanje ljudi koje volimo, razmotrimo neke od najtipičnijih scenarija. Opravdanje: Tvoj muškarac nije “od riječi”, teško mu je objasniti pa radije “odlazi”. Nažalost, postoje muškarci koji ne razgovaraju o odnosima, pitanje je zašto se muškarci tako često skrivaju pod maskom “neverbalnih”? Naravno, postoje i žene koje to čine, ali mnogo rjeđe. Obično je to krajnji čin jer jednostavno više nemaju snage razjašnjavati odnos. U većini slučajeva “samo otići” je izvan ženske snage i žene žele razgovarati, shvatiti, zalupiti vratima i ponovno se vratiti. U stvarnosti, pod “neverbalan” muškarac može biti izgovor za sakrivanje velikog broja problema: od siromašnog roditeljstva do mentalnog poremećaja. Emocionalno hladan i nepristupačan muškarac često nije svjestan boli koju ti uzrokuje svojim postupcima. Najvjerovatnije nije razumio tvoje osjećaje u vašem odnosu, stoga nije ni mario kad je otišao. Naravno, možete se ponovno povezati i razgovarati, ali malo je vjerovatno da ćeš uspjeti dobiti od njega upravo onu emocionalnu reakciju kojoj se toliko nadaš. Najvjerovatnije će isključiti telefon i prestati reagovati na poruke i pozive.

Manipulator

Manipulator obično “ne ide nigdje”, ostavlja te u mraku i s nadom da se može vratiti u bilo kojem trenutku. On taj odnos ne završava u potpunosti nego ima jedan cilj, želi te držati u limbu što je duže moguće. On neće isključiti telefon, ali će odbiti tvoje pozive. On može pokazati svoju “uvredu” na različite načine, dajući ti nadu za nastavak odnosa i istovremeno izazivajući emocionalnu patnju.

40b181bfa0a5f6d00f8cddd49921091a-hero

Dječak

On odlazi bez riječi zato što ne zna kako drugačije, on nema šta reći. U najboljem slučaju, njegova mama će to učiniti za njega, takav muškarac, bez obzira na dob, nije naučio kako izraziti svoje strahove i potrebe. On nije u stanju prepoznati svoje osjećaje i emocije, a kamoli razmotriti i poštovati tvoje. Kukavica Takav muškarac radije sakriva glavu u pijesak i ništa ne otkriva. S obzirom na to da u vašem stanu najvjerovatnije nema pijeska, on će vjerovatno napustiti sobu u žurbi. Razlog je banalan – uplašen je, a strahovi mogu biti različiti, primjerice strah od odgovornosti, strah zbog tvog uspjeha ili pritiska. Drugim riječima, on nije spreman za vezu.  Kukavica nije uvreda, to je dijagnoza. Na pitanje “zašto je on takav” stručnjak će najbolje odgovoriti. Ako ovakvog muškarca želiš promijeniti, to je moguće. On je bolji od manipulatora i dječaka, ali postoji mogućnost da će u ključnom trenutku pobjeći.

Ne propustite