DOKAZANO: Ove tri osobine pokazuju da ste INTELIGENTNIJI od ostalih!

Zanimljivosti
DOKAZANO: Ove tri osobine pokazuju da ste INTELIGENTNIJI od ostalih!
.

Umjesto da rješavate IQ testove i njima mašete drugima pred očima kako bi im dokazali da ste inteligentniji od njih, dovoljno je da se prisjetite tri događaja iz svoje prošlosti. Naime, stručnjaci su u istraživanjima otkrili vezu između događaja iz prošlosti i visokog IQ-a, a evo na što se tačno odnose: Vrlo rano ste naučili čitati Jedno britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 parova blizanaca otkrilo je da djeca koja su ranije naučila čitati imaju viši IQ od svog blizanca.

Stručnjaci su uvjereni da ih je upravo to ranije učenje čitanja učinilo pametnijima. U djetinjstvu ste išli u muzičku školu Istraživanja su pokazala kako muzičko obrazovanje povećava verbalnu inteligenciju, a time i sposobnost fokusiranja te kontrole. Jedno od tih istraživanja provedeno je s djecom od koje je polovina njih redovno učestvovalo u muzičkoj obuci, dok je druga polovina djece pohađala umjetnički program.

djevojka-naocale-instagram-03

Na kraju eksperimenta, koji je trajao četiri tjedna, 90 posto djece koja su sudjelovala u muzičkom programu je pokazalo viši verbalni IQ od druge djece. Bojažljivi ste Znamo da zvuči nevjerovatno ali strah, sramežljivost i bojažljivost ponekad ima i pozitivne strane. Kako tvrdi psiholog Jeremy Caplan pacijenti koji imaju smetnje i pate od anksiozno-depresivnih poremećaja, imaju viši IQ od pacijenata s lakšim simptomima. Također, drugo istraživanje je pokazalo kako ljudi u trenutku straha postižu bolje rezultate od onih koji ne osjećaju strah. 

Ne propustite