OVAKVE LAZANJE JOŠ NISTE JELI: Pripremite ručak koji ćete pamtiti!

Kuharica
OVAKVE LAZANJE JOŠ NISTE JELI: Pripremite ručak koji ćete pamtiti!
.

Ukoliko ne znate šta da pravite da današnji ručak, ovo može biti jedna od ideja. Iznenadite vaše ukućane ovim fenomenalnim receptom. Jednostavna je priprema, a okus ćete zasigurno dugo pamtititi. Evo šta vam je potrebno.

Sastojci: 

– 500 g tjestenine za lazanje

– 200 g sira

– maslinovo ulje

– 700 g gljiva po želji

– luk

– so i biber 

mushrooms-lasagna-thumb-596x350-121627
 – 100 g mozarelle

– 2 čehna bijelog lika 

– majčina dušica

– 500 ml bešamela

Priprema:

Na maslinovom ulju i luku prepržite narezane gljive s bijelim lukom. Dodajte majčinu dušicu. U pleh ulijte malo bešamela, zatim složite red tjestenine za lazanje, gljive, malo sira i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozarelle i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

Ne propustite