OVAKVE LAZANJE JOŠ NISTE JELI: Pripremite ručak koji ćete pamtiti!
Ukoliko ne znate šta da pravite da današnji ručak, ovo može biti jedna od ideja. Iznenadite vaše ukućane ovim fenomenalnim receptom. Jednostavna je priprema, a okus ćete zasigurno dugo pamtititi. Evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
– 500 g tjestenine za lazanje
– 200 g sira
– maslinovo ulje
– 700 g gljiva po želji
– luk
– so i biber
– 100 g mozarelle
– 2 čehna bijelog lika
– majčina dušica
– 500 ml bešamela
Priprema:
Na maslinovom ulju i luku prepržite narezane gljive s bijelim lukom. Dodajte majčinu dušicu. U pleh ulijte malo bešamela, zatim složite red tjestenine za lazanje, gljive, malo sira i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozarelle i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.