ČESTITALA DAN REPUBLIKE SRPSKE I UGROZILA SVOJU KARIJERU: Svjetlana Topalić SMIJENJENA sa pozicije urednice!

Vijesti
ČESTITALA DAN REPUBLIKE SRPSKE I UGROZILA SVOJU KARIJERU: Svjetlana Topalić SMIJENJENA sa pozicije urednice!
.

Novinarka Svjetlana Topalić smijenjena je s pozicije urednice i voditeljice Dnevnika 2 na BHT-u. Odluku o njenoj smjeni donio je urednik informativnog programa BHT-a Marko Radoja, a Topalić je, prebačena na sektor web-a.

topalic

Odluka je uslijedila nakon što je Topalić na svom Twitter nalogu javno čestitala tzv. dan RS-a koji je Ustavni sud proglasio neustavnim.

1732447-svje-ff

Uz to, navodno je Radoja od ranije nezadovoljan radom Topalićeve, pa je ovo bio samo dodatni razlog za njeno smjenjivanje. 

Podsjećamo, Svjetlana je neposredno nakon čestitke izjavila:

"Mislim da nisam uradila ništa loše ni pogrešno, i zato mislim da nema razloga da se bojim ni gubitka posla, ni ljudi koji osuđuju ono što sam napisala. Ako se neko i usudi da me napadne - postoje zakonski koraci koje ću da preduzmem", ističe Topalićeva.

Svjetlana Topalić, rođena je 18. avgusta 1979. godine u Varešu. Diplomirala je Srpski jezik i srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Od aprila 2002. radi na Televiziji Bosne i Hercegovine, prvo kao novinar/reporter, a zatim kao urednik/producent u informativnom programu. Sada će raditi na web portalu. 

Ne propustite