ŠTA DA RADIM? Rekla sam mu ''VOLIM TE'', a od njega nikakve reakcije! Trebam li okončati ovu vezu?

Ljubav
ŠTA DA RADIM? Rekla sam mu ''VOLIM TE'',  a od njega nikakve reakcije! Trebam li okončati ovu vezu?
.

Zanimljivo je da, iako vlada mišljenje da žene prve kažu svom dragom da ga vole, studije pokazuju da baš muškarci prvi osjete ljubav i kažu „volim te“ već poslije samo nekoliko nedjelja veze. Žene to čine kasnije, i to da bi dale sebi vremena da procijene partnera, da vide da li su mu namjere ozbiljne.

Međutim, preuranjene riječi kod žene odmah bude sumnju, pa ona lako prozre njegove namjere. Njoj je mnogo draže da čuje da je voljena kada nestane potreba za bilo kakvim kalkulacijama.

Ipak, mnogo je važnije pokazati partneru ljubav nego je kazati. Ako stalno mazimo i pazimo voljeno biće, ako brinemo da mu bude lijepo i da je uvek dobro – to više govori od bilo koje riječi. Međutim, ostaje pitanje kad treba prvi put reći nekome da ga volimo. Ako ove reči izgovorimo prije vremena, prije nego što to zaista počnemo da mislimo i osjećamo, to može uništiti vezu. Takođe, i ako beskonačno izbegavamo da partneru kažemo „volim te“, i to nosi veliki rizik za dalji odnos.

Dakle, jasno je da nema pravila. Ali najbolje je reći onda kad stvarno tako mislimo. To može biti poslije dva mjeseca ili poslije godinu dana veze, vreme nije bitno. Bitna je iskrenost i želja za prisnošću.

291d64b07d0cc2532261aee3cb8596d9

Nije kraj ako vam ne uzvrati emocije

Kad nekog volite, prirodno je da poželite da su emocije obostrane. Međutim, ako se desi da iskreno izgovorite šta vam je na duši, ali partner vam ne uzvrati onako kako se nadate, znajte da nije kraj svijeta. Nema potrebe da se preispitujete, niti da potom izbjegavate slične situacije i krijete osećanja. Neuzvraćena ljubav boli, sujeta je ranjena, niko ne priželjkuje ovakvu neprijatnu situaciju, ali nema mjesta kajanju. Dobro je biti iskren i otvoreno izražavati osećanja, posebno ljubav. A onaj željeni odgovor će doći kad-tad.

Muškarcima je u genima da prvi izjave ljubav

Možda na prvi pogled djeluje čudno, ali pokazalo se da muškarci često prvi kažu „volim te“ jer je njima u prirodi da vode i budu glavni u vezi. I dalje mnogi osećaju da oni prvi treba da pozovu na sastanak, oni kupuju vjerenički prsten, oni zaprose partnerku, pa onda ne treba da čudi što oni prvi i izjave ljubav.

Ne propustite