A ISPOČETKA JE SVE BILO SUPER: ''Silovali su me, izgladnjivali i držali zatočenu mjesecima''

Aktuelno
A ISPOČETKA JE SVE BILO SUPER: ''Silovali su me, izgladnjivali i držali zatočenu mjesecima''
.

Lara Hall postala je žrtva internetskog predatora koji ju je mjesecima silovao i držao zaključanu u neljudskim uvjetima. Kada je konačno uspjela kontaktirati australsko predstavništvo u Pakistanu, njihova je reakcija, tvrdi, bila prilično hladna i inertna.

U razgovoru za Daily Mail Australia, Lara Hall je otkrila da je njezina noćna mora počela s 2013. godine, slučajnim susretom. U vozu je upoznala ženu iz Pakistana koja se predstavila kao Rhianna. Lara Hall se ponudila da će je naučiti engleski, pa je Lara s vremenom postala prijateljica Rhiannine cijele obitelji. Govorili su joj da je obožavaju i često joj donosili sitne poklone i znakove pažnje.

'Obećao mi je divan, sretan život...'

- Imala sam disfunkcionalnu obitelj, a očajnički sam željela obitelj - objasnila je.

 Jedne večeri Lara je komunicira Skypeom s Rhianninom obitelji u Pakistanu i tako upoznala njezinog rođaka Sajjada. Povezali su se na Facebooku i sljedećih nekoliko godina često su komunicirali. Sajjad je tvrdio da je on isto odvjetnik, bio je jako zainteresiran što se događa u njezinom životu i tvrdio da je želi usrećiti.

Prijateljstvo sa Sajjadom dogodilo se u teško vrijeme za Laru, koja se borila s opsesivno kompulzivnim poremećajem i ožiljcima teškog djetinjstva. Unatoč karijeri i obećavajućoj perspektivi u profesionalnom životu, sihički problemi su je slomili i Lara je pretrpjela živčani slom.

- Sajjad se pojavio u pravom trenutku, kada sam bila jako ranjiva - objasnila je.

- Obećao mi je divan, sretan život, samo ako mu pružim priliku. Rekao je da ima pet kuća i pokazao mi je ugovor o kupnji kuće u Španjolskoj u kojoj bismo živjeli. Rekao mi je je mogu urediti kako god želim. Čak mi je slao fotografije kuće - kazala je.

aac15692a345d275bd78

- Sjećam se da sam ga pitala je l' bi mi ikada lagao. Dogovorio je da ne bi - prisjetila se. Bio je vrlo atraktivan i privlačan.

- Zavelo me obećanje fantastičnog života koji ću imati s njim. Moj život u Sydneyju mi se u tom trenutku činilo groznim, pa sam odlučila pokušati.
'U 5 soba živjelo je 25 ljudi'

Uvijek je govorio da će ispuniti moje praznine. To mu je bila omiljena uzrečica. A i dugo sam poznavala njegovu obitelj. Sajjad je bio u kontaktu s Larinom obitelji. Na Facebooku se povezao s Larinom sestrom blizankom Amy, a baki je poslao emailove u kojem je obećavao da će dobro paziti na njezinu unuku.

- Bio je vrlo suosjećajan, empatičan, uvijek je slušao što imam za reći, djelovao je kao prijatelj, kao netko kome se može vjerovati - kazala je Larina sestra.

Početkom prošle godine, Sajjad je pozvao Laru na vjenčanje njegovog brata u Pakistan. Lara je to shvatila kao savršenu priliku da provjeri može li se njihova online romansa pretvoriti u pravu ljubav u stvarnom životu.

Osvojena obećanjima o divnom životu, Lara se 23. travnja ukrcala na 18-satni let u Lahore.

- Kuća uopće nije izgledala kao na fotografijama koje mi je slao, to je prva stvar koja me iznenadila kada sam stigla. U pet soba živjelo je 25 ljudi. On mi je rekao da su tu samo zbog vjenčanja. Sve je bilo prljavo. Ali on je bio jako drag, a ja sam svejedno mislila da će mi se snovi napokon ostvariti - kazala je.

Ne propustite