Nakon što je prodala 150 miliona primjeraka, autorica knjige 50 nijansi sive najavljuje NOVI roman

Magazin
Nakon što je prodala 150 miliona primjeraka, autorica knjige 50 nijansi sive najavljuje NOVI roman
.

Autorica bestsellera “Pedeset nijansi sive” E. L. James otkrila je da radi na svojoj novoj knjizi radnog naziva “The Mister”, koja će biti, kako je rekla, priča o Pepeljugi 21. stoljeća.
Kako je još ranije kazala, u centru priče nove knjige naći će se priča o “privilegiranom i aristokratskom mladom Englezu Maximu Trevelyanu i misterioznoj, talentiranoj i predivnoj Alessiji Demachi”.
Naime, ovo će biti njen prvi novi roman nakon objavljivanja njene erotske trilogije “Fifty Shades”, koja je imala globalnu prodaju od preko 150 miliona primjeraka, prenosi BBC.

Također, ove knjige su dobile i filmsko uprizorenje u kojem glavne uloge tumače Dakota Johnson i Jamie Dornan. Važno je istaći da su i ovi filmovi na svjetskim kino blagajnama ostvarili prihod od nevjerovatnih milijardu dolara.

download

“Pedeset nijansi sive”, prva knjiga iz trilogije koja je prvi put objavljena 2011. godine, ispričala je priču o pomalo neobičnom odnosu između Christiana Greya i krajnje krhke studentice književnosti Anastasije koju glumi Dakota Johnson.

Tako sam uzbuđena što ću predstaviti novu romansu svijetu. Maxim i Alessia su me odveli na fascinantno putovanje i nadam se da će moje čitatelje obuzeti njihova uzbudljiva i senzualna priča, baš kao što je i mene tokom pisanja”, kazala je E. L. James.

Roman “The Mister” trebao bi se naći u prodaji 16. aprila širom svijeta.

Ne propustite