Osjetite morsku idilu u zimskim danima u Splitu!

Kiosk
Osjetite morsku idilu u zimskim danima u Splitu!
-

Split kao važno hrvatsko, mediteransko kulturno središte, svojim kamenim zidinama priča 17 stoljeća staru priču. Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO-a još od 1979.

riva-nocu-autor-ante-verzotti-1-1024x682-777x437

Split je smješten na jadranskoj obali u srednjoj Dalmaciji na Splitskom (Marjanskom) poluotoku. 

wztudiicvdysfpte

Šetnjom kroz ovaj drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjerke arhitekture od antike, preko srednjeg vijeka pa sve do modernog doba, a uživat ćete i u vrhunskoj gastronomiji i vinima, kulturim događanjima poput filmskih, kazališnih i glazbenih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata.

t1ct4agiikragj8a

Dioklecijan, kao veliki obožavatelj egipatske kulture, za svoga vijeka donio je mnoge sfinge iz Egipta u Split. Do sada ih je pronađeno dvanaest, a najpoznatije dvije su na Peristilu i ispred Jupiterova hrama. Po dolasku kršćana, sve sfinge su uništene kao osveta njihovim progoniteljima. Ljudi su vjerovali da su sfinge enigmatska stvorenja koja su zadavala zagonetke onima koji su htjeli proći pored njih. Po legendi, smrt je bila kazna za one koji nisu znali odgovor na zagonetku

9ufhd1yo83izaimy

Dva noćenja za dvije osobe u apartmanima u centru Splita - Platite 157 KM!

 

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

Ne propustite