PANJ TORTA: Najukusnija torta koju ćete ikad probati (RECEPT)

Praktična žena
PANJ TORTA: Najukusnija torta koju ćete ikad probati (RECEPT)
.

Da biste napravili ovu preukusnu tortu, potrebno vam je:

KORE X2:

  • 4 jajeta
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašika brašna

FIL I

  • 400 ml mlijeka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike gustina
  • 250 g margarina
  • 150 g prah šećera
  • 200 g čokolade za kuhanje

FIL II:

  • 250 g mljevenih oraha
  • 100 ml vrelog mlijeka

Priprema:

Kora: Odvojiti žumanca od belanaca pa bjelanca sa šećerom umutiti u čvrst snijeg zatim dodati jedno po jedno žumance i umutiti. Na kraju dodati brašno i orahe pa sve lagano sjediniti varjačom. Smjesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na mokru krpu pa pomoću krpe uviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Na isti način pripremiti i drugu koru.

Fil I: odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti gustin, ostatak staviti sa šećerom da provri pa u provrelo dodati razmućenu smjesu i kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti pjenasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohladjen filom, zatim dodati čokoladu otopljenu na pari i sve dobro sjediniti.

Fil II: orahe preliti sa vrelim mlijekom, dobro izmješati i ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa prvim filom. Kore premazati sa filom pa opet uviti u rolate. Od jednog rolata formirati stablo, a drugi rolat isjeći na 2 ili 3 dela pa formirati grane. Tortu ukrasiti po želji.

 

Ne propustite