POTRAGA SE NASTAVLJA: Plaćeni ubica Der Čaba osim za Srbiju, osumnjičen i za ubistva u Mađarskoj

Aktuelno
POTRAGA SE NASTAVLJA: Plaćeni ubica Der Čaba osim za Srbiju,  osumnjičen i za ubistva u Mađarskoj
.

Potraga se za Čabu Dera (39) iz Čantavira se nastavlja, a sve više i više država se uključuje kako bi se on što prije pronašao. Čabu Dera se sumnjiči da je u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića, a sada ga  traži i mađarska policija zbog sumnje da je 20. septembra prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.

Mediji u Mađarskoj navode da je Der biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte, tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobjegao, a u kolima ubijenog nađeni su droga i novac.

Gdje se krije Der još nije poznato, a njegov saučesnik Alen Cigler (40), koji je uhapšen u petak u rodnoj Subotici, nije želio išta da kaže. Nije govorio ni o motivima likvidacije Markovića. Kod Ciglera  je nađen pištolj, za čije posjedovanje nije imao dozvolu, i sada se provjerava da li je to oružje možda korišćeno u nekim drugim egzekucijama.

Podsjećamo, Marković je ubijen prije osam dana ispred porodične kuće dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu u Ulici Rajka od Rasine 31 na Banovom brdu. Čaba Der, srpskoj policiji poznat kao plaćeni ubica, prišao mu je i iz pištolja CZ-99 pucao u grudi i glavu. Marković je pao, Der je ušao u bijeli “punto” i pobegao, a zločin su snimile kamere na susjednoj zgradi. Upravo je na osnovu tih snimaka, sat posle zločina, i identifikovan ubica Der za kojim se još uvijek traga.

Nebojšu Markovića u nedelju su na posljednji put ispratili rođaci, prijatelji. Sahranjen je na beogradskom groblju Lešće, a od njega se pored supruge, roditelja i brata oprostilo još 200 ljudi, koji su o njemu imali samo riječi hvale. 

Ne propustite