RAZVODI SE NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU: Kako će se podijeliti bogatstvo?

Zanimljivosti
RAZVODI SE NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU: Kako će se podijeliti bogatstvo?
.

 Jeffa Bezos, osnivač Amazona i najbogatiji čovjek na svijetu, nedavno je objavio da će se razvesti od svoje supruge. Ta informacija dovela je mnogo do toga da se zapitaju kako će se podijeliti bogatstvo koje se procjenjuje na 136 milijarda američkih dolara.

Što će se dogoditi s Amazonom?

Hoće li njegova uskoro bivša supruga dobiti značajan udjel i kako će se to odraziti na kontrolu nad kompanijom? Bezosova supruga MacKenzie, rođena Tuttle, upoznala je 54-godišnjeg Bezosa prije nego li se obogatio i proslavio. Par se upoznao 1992. kada je on bio menadžer 'hedge' fonda na Wall Streetu, prije nego što je postao poduzetnik koji je promijenio živote stotina milijuna ljudi. Vjenčali su se manje od godine dana poslije. Ona je bila pored njega tijekom cijele avanture s Amazonom, od skromnih početaka u njegovoj garaži u Seattleu 1994. do današnjeg velikog uspjeha. Imaju četvero djece, tri sina i usvojenu kćer.

Ostati će "dragi prijatelji"

MacKenzie (48), po zanimanju spisateljica, vjerojatno će postati najbogatija žena na svijetu. Po portalu TMZ, Bezosi nisu sklopili predbračni ugovor, što bi moglo značiti ravnomjernu podjelu imovine. Bezos, koji je nekoć bio glavni dioničar Amazona, sada posjeduje oko 16 posto kompanije, što je po burzovnoj vrijednosti u četvrtak iznosilo oko 130 milijarda dolara. Najava razvoda do sada se nije odrazila na Wall Street i vrijednost Amazonovih dionica. Randall Kessler, jedan od osnivača obiteljske odvjetničke tvrtke Kessler & Solomiany iz Atlante, rekao je da će par, ako žele zaštititi kompaniju, pronaći način da MacKenzie dobije udjel na način koji se neće odraziti na njezino vođenje. Moguće je i da je par sklopio postbračni ugovor za slučaj razvoda što će se pokazati u mjesecima koji dolaze. Moguć je isto tako i buran razvod koji bi se loše odrazio na kompaniju.

"Ako se ne budu mogli dogovoriti, na tome odvjetnici zarađuju", rekao je Kessler.

Tabloid The National Enquirer objavio je u četvrtak da je Bezos u vezi sa suprugom moćnog holivudskog lovca na talente Patricka Whitesella, bivšom televizijskom voditeljicom i novinarkom Lauren Sanchez. Njihova veza, započeta prije osam mjeseci, bila je posljednji udarac za brak s MacKenzie.

Na pitanje o tom razvodu, američki predsjednik Donald Trump, i sam dva puta razveden, u četvrtak je odgovorio: "Želim mu sreću. Bit će lijepo."

Ne propustite