PRVI PUT U 26 GODINA RADA SA ŽIVOTINJAMA: Iz bazena jedva spašen piton kog je napalo više od 500 krpelja

Aktuelno
PRVI PUT U 26 GODINA RADA SA ŽIVOTINJAMA: Iz bazena jedva spašen piton kog je napalo više od 500 krpelja
.

 

Piton prekriven sa više od 500 krpelja pronađen je u bazenu pokušavajući se spasiti od parazita. Pronašla ga je Organizacija za lov i zaštitu zmija u Australiji koja je dala sve od sebe da spasi životinju.

Odmah su pozvani stručnjaci koji su uklonili zmiju i prevezli je u veterinarsku kliniku. Veterinari su uklonili čak 513 krpelja, no očekuju da će se zmija oporaviti.

https://www.jutarnji.hr/incoming/piton-krpelji/8263961/alternates/LANDSCAPE_780/piton%20krpelji


Tony Harris, koji je ulovio zmiju, za BBC je rekao kako misli da je piton krpelje pokušavao utopiti u bazenu:

- Očito mu je bilo jako teško i neugodno. Cijela glava bila mu je natečena i prekrivena parazitima koji su se hranili na njemu - rekao je i dodao da je uklanjanje krpelja djelovalo kao da u ruci ‘držite vrećicu pikula koje se miču’.

Nije toliko neuobičajeno da se krpelji uhvate na zmije u divljini, no obično se radi o malom broju, nekoliko komada. Međutim, ovako velik broj krpelja ukazuje da je zmija već bila bolesna, možda zbog visokih temperatura i suše, rekao je Bryan Fry, profesor na Sveučilištu Queensland.


Tony Harris, iz australske udruge koja spašava zmije, rekao je da u 26 godina karijere nikad nije doživio ništa ni slično ovome.

 

Ne propustite