LOPATU U RUKE I NA TRENING: Znate li da čišćenje snijega troši više kalorija nego trčanje?

Objavljeno:11.01.2019 - 13:12
A A A Times Arial

Zimski je period i prva stvar koju mnogi rade ujutro jeste čišćenje snijega kako bi mogli nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekima nije mrsko da to rade, a neki ipak se žale i jedvaju čekaju ljepše vrijeme. Ipak, čišćenje snijega ne mora biti neželjeni posao, posebno kada se uzme u obzir da ova aktivnost troši kalorije.

Čišćenje snijega lopatom u sebi ujedinjuje kardio elemente i vježbe snage. Podrazumijeva hodanje, dizanje pune lopate snijega, guranje i udisanje svježeg zraka. Ne samo da će pritom raditi mišići ruku i nogu nego se oblikuje i čitav gornji dio tijela, kao i mišići donjeg dijela leđa.  Prema istraživanju Medicinskog fakulteta Univerziteta Harvard, prosječna osoba koja teži 70 kilograma može u pola sata čišćenja snijega izgubiti čak 223 kalorije. 

Poređenja radi: Pola sata trčanja troši upola manje kalorija. Zato se čišćenje snijega smatra intenzivnim ''treningom'' te mu je najbolje pristupiti kada ste već u određenoj formi ili barem nemate ozljede koje bi mogle utjecati na smanjenje učinkovitosti ili pak prouzročiti daljnje tegobe.

 

Slikovni rezultat za čišćenje snijega kalorije

Slikovni rezultat za čišćenje snijega kalorije
Besplatna teretana je trenutno ispred vaše kuće, tako da lopate u ruke i u borbu protiv kalorija!

 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!