NAHRANITE SUHU KOŽU LICA: Prirodni pripravci koji će vam pomoći da vratite vlažnost isušenom licu tokom zime!

Moda i ljepota
NAHRANITE SUHU KOŽU LICA: Prirodni pripravci koji će vam pomoći da vratite vlažnost isušenom licu tokom zime!
.
Suhu kožu lica možete njegovati pripravcima koje već imate kod kuće, i to svi znamo ali koji su najučinkovitiji?
 
Suha koža je koža kojoj nedostaje  vlaga u vanjskom sloju. Ako se ne liječi, suha koža može "pucati". Održavanje suhe kože vlažnom je važno, ali neki tretmani koji  mogu biti skupi ili neučinkoviti. Koji su najbolji kućni lijekovi za suhu kožu?
1
 
1. Suncokretovo ulje
Istraživanje iz 2013. godine otkrilo je da ulje suncokretovog ulja poboljšava hidrataciju kada se koristi kao hidratantno sredstvo. Ista studija je utvrdila da je maslinovo ulje zapravo oštetilo barijeru kože, što upućuje na to da sva prirodna ulja nisu prikladna za uporabu kao sredstva za hidrataciju.
3
2. Kokosovo ulje
Još jedno prirodno ulje koje dobro djeluje na suhu kožu jest kokosovo ulje. Studija iz 2014. pokazala je da je kokosovo ulje jednako sigurno i učinkovito kao vazelin za liječenje suhe kože. Utvrđeno je da značajno poboljšava hidrataciju kože i povećava broj lipida (masti) na površini kože. Kokosovo ulja sadrži zasićene masne kiseline koje djeluje kao hidratantno sredstvo popunjavanjem "praznina" u suhoj koži, čineći ju glatkom.
4
3. Kupka od zobene kaše
Zobena kaša je još jedan prirodni sastojak koji može pomoći u liječenju suhe kože. Dodavanje zobene kaše u prahu u kadu ili korištenje krema koje sadrže zobeno brašno mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Istraživanje iz 2015. pokazalo je da ekstrakti iz zobene kaše imaju protuupalno i antioksidativno svojstvo, što sugerira da može pomoći u liječenju suhe kože.
5
4. Pijenje mlijeka
Mlijeko također može ponuditi olakšanje, ali ne i kada se nanosi na kožu. Istraživanje iz 2015. godine sugerira da prehrana s mlijekom može pomoći kod suhe kože. Istraživanje je pokazalo da masti u mlijeku, pod nazivom fosfolipidi, poboljšavaju barijeru kože kod miševa kada se dodaje njihovoj prehrani. Potrebno je više istraživanja kako bi se utvrdilo je li mlijeko za piće jednako utječe na kožu kod ljudi.
6
5. Med
Različite su studije potvrdile da med:
vlaži
ima ljekovita svojstva
djeluje protuupalno
To su sve osobine koje ukazuju na to da je med idealan za korištenje kod kuće kako bi se oslobodili suhe kože. Potpuno je prirodan i može se nanositi izravno na kožu.
7
 

Ne propustite