ZABORAVITE SKUPOCJENE KREME PROTIV BORA! Ulje šipka djelotvornije je od svih njih!

Praktična žena
ZABORAVITE SKUPOCJENE KREME PROTIV BORA! Ulje šipka djelotvornije je od svih njih!
_
Prvi znak starenja organizma jesu bore. One predstavljaju neizostavni dio svakodnevnice svih nas. Osim kozmetičkih, odnosno vještačkih preparata za borbu s borama, postoje i oni manje agresivni odnosno preparati na prirodnoj bazi.
 
Postoje i prirodni načini borbe protiv znakova starenja koji ne uključuju rizične postupke, piše portal Wellness Mama i donosi recept za kremu protiv bora. Ako pokušavaš spriječiti nastanak bora ili umanjiti vidljivost već postojećih, ulje sjemenki šipka ima jedinstvena svojstva koja ga čine izvrsnim izborom za njegu zrele ili oštećene kože.
1
Za razliku od ostalih ulja za zrelu kožu, ulje sjemenki šipka je adstringentno i smatra se "suhim uljem", što znači da se brzo upija u kožu. To omogućuje njegovim esencijalnim masnim kiselinama da doista prodiru i nahrane suhu kožu.
2
Ulje sjemenki šipka potiče kožu da stvara svoj vlastiti kolagen zbog prirodnog vitamina A. Za hidratantne kreme za lice s dodanim kolagenom proizvođači tvrde da su protiv starenja, ali postoji problem - molekule kolagena su prevelike da se apsorbiraju u kožu kada se primjenjuju lokalno.
3
Ulje sjemenki šipka hrani kožu vitaminima A, C i E. Također sadrži visoku količinu linolenske i alfa-linolenske kiseline, koja potiče staničnu regeneraciju i održava kožu mladom. Studija iz 2015. objavljena u časopisu Journal of Cosmetics pokazala je dobrobiti ulja sjemenki šipka u zacjeljivanju rana i smanjenju ožiljaka nakon kirurškog zahvata. Isto istraživanje sugerira da ulje sjemenki šipka također može smanjiti učinke foto-starenja usjed izlaganja suncu zato jer sadrži vitamin A (retinol je drugi naziv za vitamin A1). Krema protiv bora sa sedam moćnih sastojka Ulje na bazi sjemenki šipka sadrži sedam sastojaka za čvrstu i elastičnu kožu bez ijednog štetnog sastojka. Može trajati mjesecima i jeftinije je od većine anti aging proizvoda.
4
Lako ga je napraviti, a potrebni su ti: 
1 žlica pčelinjeg voska 
1 žlica maslaca od manga 
1/4 šalice bademova ulja 
10 kapi vitamina E 
2 žlice ulja sjemenki šipka 
7 kapi esencijalnog  ulja tamjana 
7 kapi esencijalnog ulja pačulija ili geranijuma
6
Priprema: 
U toplu staklenu posudu stavi pčelinji vosak, mango maslac i bademovo ulje. Stavi staklenu zdjelu na vrh manjeg lonca napunjenog do pola vodom kako bi stvorila dvostruki kotao (staklena posuda ne bi trebala doticati dno posude s vodom) i kuhaj na srednjem plamenu.  
Lagano miješaj dok se sve ne rastopi, a zatim ugasi vatru i pažljivo makni zdjelu iz posude. Pusti da se ohladi, a zatim promiješaj ulje sjemenki šipka, vitamin E i eterična ulja. Budući da su ta ulja osjetljivija na toplinu, nemoj ih previše zagrijavati. 
Stavi staklenu posudu u hladnjak 25 do 30 minuta ili dok se smjesa ne zgusne i ohladi, ali ne toliko da ne možeš lagano gurnuti prst u nju.  
Miješaj, možeš i s mikserom dok ne dobiješ hidratantnu kremu za lice - kremastu i glatku. 
Kremu spremi u staklenu posudu s poklopcem Upotstva za nanošenje: Koristiti kao i svaku drugu kremu. 

Ne propustite