BRAČNI PAR ODREKO SE SVEGA DA OVAKO ŽIVI: Između njih je 30 godina razlike, ali to nije ono NAJČUDNIJE (FOTO)

Kiosk
BRAČNI PAR ODREKO SE SVEGA DA OVAKO ŽIVI: Između njih je 30 godina razlike, ali to nije ono NAJČUDNIJE (FOTO)
.

Bračni par Lensvud Mirijam (34) i Piter (64) odlučili su da se odreknu skoro svega što imaju kako bi živjeli kao nomadi.

Njih dvoje su u emisiji "A new life in the wild" opisali kako su odlučili da potpuno preokrenu svoje živote.

Mirijam porijeklom iz Holandije je bila uspješna atletičarka, ali je odustala od sportske karijere, kako bi putovala svijetom.

par1

Kada je imala 22 godine na putovanju kroz Indiju upoznala je Novozelanđanina Pitera Lensvuda koji je od nje stariji tri decenije.

Piter je doktorirao ekologiju i radio kao profesor, dok nije riješio da da otkaz i posveti se životu na putu.

- Sjedio sam na sastanku osoblja i gledao kroz prozor i razmišljao o tome kako mi plaćaju 50 dolara na sat da sjedim ovdje, ali moj život je tamo. Jedna od najslobodnijih stvari koje sam u životu učinio jeste to što sam napustio kuću, stavio ključeve u poštanski sandučić za agenta za nekretnine i onda otišao do aerodroma sa jednom torbom. Od tog trenutka postao sam izbjeglica iz modernog života - rekao je Piter, prenosi "Daily mail".

par

Par nema stalnu adresu, putuje od mjesta do mjesta s ruksakom punim stvari.

Kada je u pitanju opstanak, Pitaer ima zadatak da kuha dok Mirijam preuzima ulogu sakupljača, lovi životinje lukom i strijelama, što je daleko od njenog prethodnog života.

- Odgajana sam kao vegetarijanka. Na početku je bilo prilično šokantno, traumatično -rekla je ona i objasnila da su joj bile potrebne dvije godine kako bi naučila da lovi.

- Ali onda pojedete to što ste ubili i ono je puno energijom. Osjećam se kao da sam postala taj zec ili ta koza - pomalo divlja - ispričala je ona.

Njih se ipak nisu odrekli baš svega iz modernog života i ponekad odu do supermarketa da kupe na primjer sladoled kada osjete želju za njim.

Piter i Mirijam finansiraju svoj životni stil njihovim ušteđevinama, a godišnje potroše oko 4.000 dolara i kažu da nisu zabrinuta za novac.

vodopad

- Ljudi nas pitaju šta će se desiti ako ostanemo bez novca. Pa onda ćemo jednostavno naći posao - rekao je Piter.

A kako održavaju higijenu? Mirijam kaže da se kupaju u potocima, a umjesto šampona koriste - urin.

I ne samo da je životni stil ovog para nekonvencionalan nego je i njihov odnos, a Miriam objašnjava da ona i Piter imaju "otvorenu" vezu.

- Imamo otvorenu vezu. Ne posjedujemo jedno drugo, ne posjedujem ja njega, ne posjeduje on mene. Osjećam se potpuno slobodno. Osjećam se kao da mogu da radim šta god želim - rekla je ona.

Njih dvoje su rekli i da iako sada nemaju planove da imaju djecu ili da se vrate normalnom životu, u svakom trenutku mogu da se predomisle.

- Cijeli naš svijet je zasnovan na slobodnom izboru - rekao je Piter.

Ne propustite