NOVAC JE BITAN FAKTOR VAŠE VEZE: Evo šta je BITNO da biste vaš partner i vi bili sretni

Ljubav
NOVAC JE BITAN FAKTOR VAŠE VEZE: Evo šta je BITNO da biste vaš partner i vi bili sretni
.

Mnogo puta ste bili u prilici da čujete kako sreću ne možete kupiti novcem. Ali sigurni smo da ste svjesni da novac ipak uveliko utječe na nju. Ukoliko ste imali vezu sa nekim ko je zarađivao mnogo više od vas, znat' ćete o čemu govorimo, jer to itekako uječe na samopouzdanje.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Kornelu dokazalo je da parovi koji zarađuju otprilike jednak iznos imaju stabilniju vezu, sretniji su i imaju puno veće šanse za ulazak u brak.

Patrik Išizuka (Patrick Ishizuka), pokretač ove studije, izjavio je da jednakost potiče i stabilnost te da jednakost muškaraca i žena u ekonomskim aspektima može učiniti ljubavnu vezu puno jačom i boljom.

Također, postoji teorija da se parovi koji zarađuju približno jednake svote češće odlučuju za brak jer postoji prihod s obje strane i niko neće nikoga zakinuti.

Iako je sva imovina jednom kada stupite u brak zajednička, pojedinci se dokazano bolje osjećaju kada doprinose barem približno jednako koliko to čini njihov partner jer se onda osjećaju slobodni raspolagati imovinom kako požele. 

Ne propustite