Austrijanci uhapsili dva muškarca zbog mafijaškog ubistva u Beču

Aktuelno
Austrijanci uhapsili dva muškarca zbog mafijaškog ubistva u Beču
.

Austrijska policija danas je uhitila Stefana Vilotijevića (23) i još jednog muškarca (29) koji su bili na ručku s mafijašem Vladimirom Roganovićem nakon kojeg je taj pripadnik crnogorskog podzemlja ubijen, javlja Blic.

Vilotijević je, podsjetimo, teško ranjen u mafijaškom ubojstvu koje se dogodilo prije tri dana u glavnom gradu Austrije.

Neimenovani treći muškarac koji je danas uhićen, prvotno je saslušan samo u svojstvu svjedoka, ali istraga i rezultati saslušanja promijenili su mišljenje policije koja ga je potom odlučila uhititi.

"Dao je nevjerodostojnu izjavu vezanu uz događaj", rekao je policijski glasnogovornik Daniel First.

Austrijska policija ne može isključiti mogućnost da je treći muškarac, kojeg policija također povezuje s organiziranim kriminalom, na neki način umiješan u ubojstvo Vladimira Roganovića.

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović danas je na press konferenciji potvrdio da su, na zahtjev austrijske policije, u Beč proslijedili informacije o jednoj osobi.

"Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji", rekao je Stefanović.

Dodao je da je srpska policija dala austrijskoj policiji pravi identitet jedne osobe koja je imala lažne dokumente, što bi im moglo pomoći u rješavanju slučaja mafijaškog ubojstva u Beču.

Uhićenje Vilotijevića

23-godišnji Stefan Vilotijević, koji je teško ozlijeđen u napadu u Beču, uhićen je zbog međunarodne tjeralice koja je bila raspisana za njim. No policija nije htjela objaviti koja država ga traži, kao ni zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Uhićenog Vilotijevića u bolnici čuva austrijska policija. 

Ne propustite