Paprike sa specijalnim punjenjem: OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI!

Kuharica
Paprike sa specijalnim punjenjem: OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI!
Kad pročitate od čega su , poželjet ćete ih napraviti i probati.

Sezona paprika tek je počela i sigurno ste već nafilovali barem jednu turu.

Ali, ako vam se pruži prilika da ih spremate negdje napolju(iako može i u kući), za društvo s roštilja, što ne biste isprobali jedan genijalan recept?

SASTOJCI:

– mljeveno meso
– roštiljske kobasice
– paprike, najbolje zelene babure, ali mogu bilo koje
– crni luk
– sir za rendanje
– tucana ljuta paprika
– prezle
– so, biber, bijeli luk
– sos od paradajza
– vuster sos

POSTUPAK:

Kobasice stavite da se peku na roštilju, a za to vrijeme očistite paprike od peteljki i sjemenki, a potom im odsijecite zadnji deo. Poslažite ih u malo dublji tiganj ili šerpu s poklopcem.

Okrenite kobasice, a potom napravite fil tako što ćete dobro izmiješati meso, crni luk, so i biber začine. Napravite male pljeskavice, pa ih bacite ih na roštilj, tek da se malo nadime s obje strane. Potom ih vratite u vanglu u kojoj ste pravili fil i malo ih zamijesite.

Isjeckajte kobasice na sitne komadiće i pomješajte s mesom, pa dodajte pola količine narednanog sira, vuster paradajz sos, prezle, tucanu papriku.

Mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu kojom ćete filovati paprike. Paprike nemojte prepuniti, da ne bi popucale tokom dalje pripreme.

Stavite tiganj na laganu roštiljsku vatricu (135-150 stepeni Celzijusovih) i ostavite da se krčka nekih 45 do 50 minuta. Negdje na pola, pospite paprike ostatkom rendanog sira i prezlama.

Uostalom, pogledajte video s detaljnim uputstvom:

(telegraf.rs)

 
 
 
 

Ne propustite