ZABORAVITE NA KUHANJE! Ovo su namirnice koje su zdravije ukoliko ih jedete sirove, a termička obrada ih može uništiti!
U nastavku vam donosimo 8 namirnica, koje nije da su bolje sirove nego će ih termička obrada upropastiti, zato saznajte o čemu se radi.
"Kuhanje ili bilo koja druga obrada uništit će hranjive sastojke u ovoj hrani", objašnjava dr. Rupali Datta, klinički nutricionist.
Brokula - Obiluje vitaminom C, kalcijem i sulforafanom, 100 grama brokule obiluje s: 135% vitamina C, 11% vitamina A te 4% kalcija.
Špinat - kuhanjem se u špinatu oslobađa oksalat koji sprejčava tijelo u apsorpciji kalcija iz te namirnice.
Orašasti plodovi - sirovi sadrže puno više željeza, magnezija i fosfora, nego prženi.
Bobičasto voće - jak antioksidans i hranjiva namirnica dok je svježa ili svježe smrznuta. Kuhana ili dehidrirana gubi svoje moći.
Jabuke - obiluju nuutrijentima i mnieralima. Kad ih skuhate ili ispečete u njima ostaje samo šećer.
Paprika - obiluje vitaminom C koji je termolabilan. Kuhanjem ili pečenjem ga uništavamo.
Kokos - jedna od namirnica s najvećom moći hidratacije te vrlo visokom razinom elektrolita i zdravih masti - dok ga ne dehidrirate.
Klice - su bogat izvor vitamina C, vlakana, folata i magnezija. Folati i vitamin C nestaju pri termičkoj obradi.
KONZUMACIJA RIBLJEG ULJA: Prednosti i nedostaci unosa u organizam!