JUTARNJA MUČNINA U TRUDNOĆI: Jedna dobra vijest, to je zapravo znak da je beba dobro!

Mame i bebe
JUTARNJA MUČNINA U TRUDNOĆI: Jedna dobra vijest, to je zapravo znak da je beba dobro!
.

Ni jedno jutro ne može proći bez jutarnje mučnine koja vas mnogo iscprljuje, da vam malo ublažimo to stanje, to je znak da je vaša beba dobro.

Povraćanje koje podnose milijuni trudnica, uzrokovano je hormonom koji obilježava zdravu trudnoću. Odavno je odbačena priča starih žena da je jutarnja mučnina dobar znak. No, znanstvenici sa Sveučilišta u Readingu kažu da bi mučnina mogla biti dobra stvar. 

1
Jutarnja mučnina ne ugrožava bebu i obično se gubi iza prvog tromjesečja. Četiri od pet žena bore se s mučninom u prvih 12 tjedana trudnoće, a oko pola njih ima iskustvo povraćanja. 
Endokinin koji djeluje na mozak uzrokuje jutarnju mučninu, a također osigurava dobar protok krvi kroz posteljicu, tako da kisik i hranjive tvari mogu doći do nerođenog djeteta.
Profesor Philip Lowry sa Sveučilišta Reading rekao je za Daily Mail kako se nada da će ove vijesti donijeti "psihološko olakšanje" trudnicama. "Možete doći u napast da koristite endokinin - blokirajuće lijekove za liječenje jutarnje mučnine tijekom trudnoće, no ti lijekovi mogu utjecati na zdravlje u trudnoći i moraju se moći izbjeći", rekao je.

3
Ipak, neke žene, kao što je vojvotkinja Cambridgea, trpe teži oblik mučnine i povraćanja, hyperemesis gravidarum, koja ih može dovesti u bolnicu i staviti na infuziju.  Kate je imala svakodnevne jutarnje mučnine kroz tjedan. Bila je čak i hospitalizirana dok je čekala princa Georgea. Isto je bilo s princezom Charlotte. 
Trudničke tegobe: kako smanjiti neugodne mučnine u trudnoći

2
Profesor Lowry kaže: "Iako je jutarnja mučnina vrlo neugodna, priča o starim ženama koja rezultira zdravom bebom, sada ima vjerodostojno znanstveno objašnjenje."
Tijelo oslobađa endokinin koji poboljšava protok krvi u posteljici kako bi se osiguralo da beba ne bude gladna i da dobiva hranjive tvari.

4
Međutim, ulazak endokinina u krvotok potiče receptore u mozgu za koje se zna da uzrokuju mučninu i povraćanje. U časopisu Journal of Molecular Endocrinology, objavljeno je istraživanje koje je obuhvatilo osamsto trudnica prošle godine. Otkrili su da je za one žene koje su ranije imale pobačaje jako dobro da u novoj trudnoći osjećaju mučninu kako bi sve bilo u redu.

6

Liječnici savjetuju žene s jutarnjom mučninom da se više odmaraju, piju puno tekućine, jedu male, češće obroke s više ugljikohidrata.  

7

OVO SU GLAVNI RAZOLOZI NASTANKA AKNI NA VAŠEM LICU!

Ne propustite