SINOĆ SAM URADILA JEDNU GENIJALNU STVAR: Jedino sam se ja jutros na CIJELOM NOVOM BEOGRADU odvezla kao gospođa

Kiosk
SINOĆ SAM URADILA JEDNU GENIJALNU STVAR: Jedino sam se ja jutros na CIJELOM NOVOM BEOGRADU odvezla kao gospođa
.

Jedna žena iz Srbije odlučila je otkriti svoj genijalan trik koji će vas spasiti ove zime. 

Kada je parkirala svoj automobil ispred zgrade poslužila se jednostavnom metodom. 

zima-automobil-691-678x460

"Kako sam počela da vozim na zimu, odmah sam kupila i sve potrebne dodatke - grebalice, krpice, sprejeve za odleđivanje, sprejeve za spriječavanje magljenja stakala, a onda sam se nakon par sedmica patnje sa grebanjem zaleđene šoferke zarekla da grebalicu više neću uzeti u ruke. I tako sam prošle zime otkrila genijalnu foru koju redovno koristim. Šta sam uradila? Jednostavno - uzela sam foliju za šoferšajbu, onu koja ljeti spriječava da vam se kola pretvore u usijano predvorje pakla. Lijepo svake večeri kada parkiram kola stavim foliju sa spoljašnje strane ispod brisača, a kada ujutro krenem na posao, skinem ih i protresem dok se moje komšije muče sa grebanjem stakla. Prvo su me samo gledali, a sada kada prođete mojim parkingom vidjet ćete da sva auta imaju folije. Nema na čemu komšije!" - napisala je ova žena. 

zena-nsl

 

Provjerite koliko su sigurne vaše zimske gume, a to možete otkriti uz ovaj jednostavan trik. 

Najlakši način da provjerite hoće li gume uspjeti izdržati cijelu zimu, ili ćete ih morati promijeniti, jeste da pogledate brazde na njoj.

zima-gume-zimske-sneg-stefan-stojanovic-02

ONI BEZ PROBLEMA PALE AUTO I NA MINUS 40: Evo u čemu je njihova tajna

Ako je prije početka zime dubina brazdi manja od 4.8 milimetara, velike su šanse da gume neće moći izdržati cijelu zimu, a takve gume obično pređu oko 10 hiljada kilometara.

gume

Stručnjaci poručuju onima koji žele produžiti životni vijek gume još koji mjesec da bi uštedjeli novac, da tako mogu ugroziti svoj život, a isto tako i ostalih učesnika u saobraćaju – što je definitivno viša cijena od one koju bi morali izdvojiti za nove gume.

zima-auto-11805118

Kada stegnu minusi: Ovo su stvari koje ne smijete ostavljati u automobilu, ZIMA IM JE NEPRIJATELJ!

Također, bitno je i napomenuti da se ne troše podjednako sve gume. Generalno, gume za snijeg potraju duže od modela koji su dizajnirani za vožnju po ledu, a njihov kvalitet u tome igra veliku ulogu.

Ne propustite