ŠMINKALA SE PO ČETIRI SATA DNEVNO, A SADA JE OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo šta je uradila čovjeku koji ju je vidio bez šminke

Kiosk
ŠMINKALA SE PO ČETIRI SATA DNEVNO, A SADA JE OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo šta je uradila čovjeku koji ju je vidio bez šminke
.

Lice je prekrivala sirćeteom, bijelim olovom i glinom. 

Engleska kraljica Elizabeta I prikazana je na portretima kao žena čije je lice bijelo kao kreč. 

elizabeta2

Poznato je kako je čitavo lice oblagala nekom smjesom, prirodno crvenu kosu šišala do kože, te stavljala crvene kovrdžave perike.

Historičari tvrde kako je više razloga u pitanju, od odvajanja privatnog identieta i onog kraljice, preko starenja koje ju je užasavalo do prikrivanja ožiljaka od malih boginja. 

elizabeta3

Navodno u mladosti divna žena (prema tadašnjima standardima) koja je od oca naslijedila plamenu kosu na lice je stavljala kremu napravljenu od bijelog olova, gline i sirćeta. Na usne je nanosila crvenilo napravljeno od pčelinjeg voska i boje te oko očiju crnu olovku.

elizabeta4

U drugoj polovini njene duge vladavine njeno odijevanje i šminkanje trajalo je četiri sata, a kada joj je jednom nestrpljivi vojvoda od Eseksa uletio u odaje i vidio je bez šminke, isušene kože i s ožiljcima te bez perike, bio je užasnut, pa je prijateljima govorio kako je vladarka "živi leš".

elizabeta5

Elizabeta mu je skinula glavu (iako je s time imalo veze i to da je bio dio urote protiv nje).

elizabeta6

SUROVA REALNOST O SECOND HAND RADNJAMA: Mnogi kupuju ovdje, ali ne znaju PRAVU ISTINU!

Jedan njemački diplomata je za 60-godišnju kraljicu ustanovio da ima "crne zube jer kao i većina Engleza previše konzumira šećer".

 

Ne propustite