Kako danas izgledaju zvijezde filma "Sam u kući" (1990) (FOTO)

Nekad i Sad
Kako danas izgledaju zvijezde filma "Sam u kući" (1990) (FOTO)
"Sam u kući" je jedna od najgledanijih komedija sa Božićnom tematikom snimljena 1990 godine.

"Sam u kući" je jedna od najgledanijih komedija sa Božićnom tematikom snimljena 1990 godine. Svi se sjećamo radnje i malog, dovitljivog dječaka Kevina kojeg je glumio  Macaulay Culkin. Naravno i ostatak ekipe je zaslužan za uspjeh filma koji je snimljen u čak 5 nastavaka.

home1

Nekad najplaćeniji dječiji glumac, Macaulay Culkin (34), 90-ih godina se pojavio u još nekim filmovima ('My Girl', 'The Good Son', 'Richie Rich'), ali mu gluma ovih dana nije prioritet u životu. Nedavno je debitovao sa svojim muzičkim projektom - bendom nazvanim "The Pizza Underground".

home2

Joe Pesci (72) u filmu glumi provalnika Harry-ja, ulogu koja je prvobitno bila ponuđena Robertu De Niru. Glumio je još u filmovima 'JFK,' 'My Cousin Vinny,' te sa De Nirom u ostvarenju 'Casino' iz 1995. Ponovio je svoju ulogu Leo Getza u 'Lethal Weapon 4' 1998, pa je napravio pauzu sve do 2006, kada se pojavljuje u filmu 'The Good Shepherd,' . Od tada, pojavljivao se jedino u film 'Love Ranch' iz 2010 i jednoj američkoj reklami za 'Snickers'.

home3

Daniel Stern (57) se u filmu pojavljuje kao drugi (gluplji i viši) kriminalac Marv. Snimao je još dosta žanrovski sličnih ostvarenja, a nedavno se pojavio u epizodama nekih popularnih američkih serija koje se emituju na tamošnjim kablovskim mrežama.

home4

John Heard (70) koji u glumi Petera, Kevinovog oca iza sebe ima impresivnu glumačku karijeru koja traje i danas. U novije vrijeme pojavi se u ostvarenjima 'Sharknado,' 'Assault on Wall Street,' i 'Runner Runner.' Na TV-u je poznat po serijama 'Battlestar Galactica,' 'Southland,' i 'Entourage'.

home5

Catherine O'Hara (61) glumi Kate, Kevinovu mamu. Ova kanadsko-američka glumica se pojavljivala u velikom broju TV filmova (za jedan je dobila i nominaciju za nagradu Emi), a svoj glas je pozajmljivala i nekim animiranim junacima.  

home8

Devin Ratray (38) je Kevinov filmski brat Buzz. Ratray je nastavio sa konzistentnom glumačkom karijerom pojavljujući se u filmovima 'The Prince and Me' i 'Surrogates,' kao i u epizodama serija 'Law and Order' i 'Supernatural.' Godina 2013 mu je takođe bila uspješna (iako se pojavio u nekim epizodnim ulogama) jer su filmovi u kojima je glumio dobili brojne festivalske nagrade.

home6

Mike Maronna (37) je još jedan Kevinov brat iz filma. Tokom 90-ih je glumio u seriji 'The Adventures of Pete and Pete.' Nakon toga se pojavio u filmovima 'Slackers' i '40 Days and 40 Nights.' Zatim je završio koledž i postao - profesionalni električar. Maronna went to college and became a professional electrician te se u svojoj novoj struci angažovao na filmovima 'Runner Runner,' 'Men in Black 3'.

home7

Hillary Wolf (38) se pojavljuje kao Kevinova sestra Megan. Ona je inače napustila glumu kako bi se posvetila svojoj strasti - džudo sportu. Godine 1994 je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom džudo prvenstvu za juniore, a dvije godine kasnije je predstavljala SAD na Olimpijskim igrama u Atlanti. Danas u gradu Colorado Springs, ima vlastitu džudo akademiju na kojoj trenira dječiji uzrast. 

home9

Kieran Culkin (32) je Kevinov i stvarni i filmski brat. Poslije ovog filma pojavljivao se i u 'She's All That', 'Igby Goes Down', 'Scott Pilgrim vs. the World.' Nedavno, glumio je u filmovima 'Margaret' i 'Movie 43'. 

Ne propustite