Najpametnije rase pasa na svijetu, nikada nećete pogoditi ko se krije pod brojem 10

Kućni ljubimci
Najpametnije rase pasa na svijetu, nikada nećete pogoditi ko se krije pod brojem 10
.

Psi su voljeni i obožavani od strane skoro svake osobe na svijetu. Sposobnost brzog učenja novih komandi ih čini tako voljenim. Smatraju se za najbolje prijatelje. Oni su poslušni preko 95% njihovog vremena, ako ne i više. Inteligenti su kao ljudi.

1. Border Koli

1

Border Koli je pas koji živi u čoporu i rangiran je kao broj jedan na listi pasa. Oni su poznati kao energični, pametni i akrobatski psi. Imaju životni vijek od 10 do 17 godina. U januaru 2011. godine jedan Border Koli je izašao u vijestima kada je naučio 1022 reči. Poznati su po tome što se kreću u čoporu, ali lako postaju domaći psi.

2. Rotvajler

2

Rotvajleri imaju dobar karakter. Oni su mirni, hrabri i samouvjereni psi. Njihovo ponašanje je sigurno, stabilno i neustrašivo.

3. Australijski pastirski pas

3

Australijski pastirski pas je srednje veličine. Oni su vrlo energični i inteligentni. Odgovaraju na interesantne i izazovne aktivnosti na vrlo razigran način.

4. Patuljasti kontinental epanjel

4

Patuljasti kontinental epanjel je najstariji u Španijel grupi. Ima izgled "leptira" sa podignutim ušima i malom glavom koji mu daje najjedinstveniji i najslađi izgled. Patuljasti kontinental epanjel je jedan od najmanjih pasa na svijetu. Smatraju se za jednu od najpametnijih rasa.

5. Labrador Retriver

5

Labrador Retriver je najpopularnija vrsta psa. Oni su atletska i razigrana rasa. Poznati su po pomoći u obukama pasa.

6. Šetlandski ovčar

6

Šetlandski ovčar imaju visok nivo inteligencije. Jedni su od najbistrijih pasa na svijetu. Šetlandski ovčar je mali, poslušan, oprezan i radni pas koji ima grubu dlaku.

7. Zlatni retriver

7

Zlatni retriver po prirodi voli vodu. Lako ih je trenirati zbog njihove poslušnosti. Njihova inteligencija ih čini svestranom rasom i omogućava im da igraju različite uloge.

8. Njemački ovčar

8

Njemački ovčari su radni psi i zbog njihove snage, inteligencije, sposobnosti i poslušnosti koriste se za pomoć, traganje, spasavanje, policijske i vojne uloge, pa čak i za glumu.

9. Američki lisičar

9

Američki lisičari su nježni i opušteni. Veoma dobro se slažu sa djecom. Oni su veoma smireni i mogu biti stidljivi pred strancima.

10. Doberman

10

Dobermani su divni porodični psi jer su manje agresivni i razigrani. Izuzetno su odani.

11. Pudla

11

Pudle se pojavljuju u raznim bojama. Oni su poznati kako po tome što su veliki ljubitelji vode, sportski psi, tako i po agilnosti, poslušnosti, praćenju, pa čak i kretanju u čoporu.

12. Bigl zečar gonič

12

Oni su najzabavniji psi. Tvrdoglavi i strpljivi.

13. Crni Ruski Terijer

13

Poznati su i kao "Tchiorny Terrier". Crni Ruski Terijer su zdravi i dugovječni. Veoma su stabilni i oprezni. Takođe su i, kako kažu, veoma pronicljivi.

14. Australijsko-američki ovčar

14

Australijsko-američki ovčari su veoma enegični. Dobri su sa vježbama i pažnjom . Oni su ljubazni i posvećeni ljudima koje poznaju.

15. Plavotočkasti gonič

15

Veoma prijateljski nastrojen lovački pas.

FENOMEN POZNAT EMINEM! Zanimljive činjenice koje vjerovatno niste znali o Eminemu

Ne propustite