OVO JE PREVIŠE: Megan Markl otjerala osobu u koju je kraljica imala najviše povjerenja! (FOTO)

Kiosk
OVO JE PREVIŠE: Megan Markl otjerala osobu u koju je kraljica imala najviše povjerenja! (FOTO)
.

Lična asistentkinja princa Harija i Megan Markl, koju im je nakon vjenčanja dodijelila sama kraljica Elizabeta II, trenutno odrađuje svoj otkazni rok i sa te pozicije odlazi kada se u proljeće rodi njihovo prvo dijete.

b

Da je bila važna kraljevskoj porodici, a lično kraljici, govori i da je bila među službenim zvanicima kraljevskog vjenčanja u maju, a navodno je upravo ona bila zadužena da pomogne Megan u njenom prvom pojavljivanju kao nove članice kraljevske porodice

b3

50-godišnja Australijanka Samanta Koen je ključna osoba među osobljem koje radi za Megan Markl i princa Harija, a s njenim odlaskom samo su se dodatno pojačale glasine kako je vojvotkinja od Saseksa osoba s kojom je teško sarađivati.

vb

Samanta Koen, supruga stomatologa, rođena i odrasla u Australiji, prvi je posao u palati dobila još 2001. godine, a zahvaljujući svojim poslovnim ambicijama i sposobnosti, brzo se uspinjala po pozicijama i na kraju dospjela do najbližeg kruga djelatnika Megan Markl. Ona je, nakon lične asistentkinje Melise Tuabti, koja je otkaz dala nakon samo šest mjeseci rada za vojvotkinju od Saseksa, druga osoba koja odlazi.

b2

Inače, Samantu Koen su po hodnicima palate zvali "pantera Samanta", a ona je ujedno bila i osoba od najvećeg kraljičinog povjerenja, koja je s kraljevskom porodicom provela punih 17 godina. Majka troje djece je nakon diplome na fakultetu u Kvinslendu radila prvo u državnoj službi, potom u odnosima s javnošću, a onda je dobila posao u Bakingemskoj palati.

Posao je dobila tako što se, tokom posjeta Londonu, prijavila na oglas iz novina koji je raspisala palata. Već 2003. godine postala je zamjenica PR-a, a mjesto PR dobila je četiri godine kasnije i postala prva žena na toj poziciji.

Da je bila važna kraljevskoj porodici, a lično kraljici, govori i da je bila među službenim zvanicima kraljevskog vjenčanja u maju, a navodno je upravo ona bila zadužena da pomogne Megan u njenom prvom pojavljivanju kao nove članice kraljevske porodice, na baštenskoj zabavi u Bakingemskoj palati.

ZBOG NJE SE SVAĐAJU MUŠKARCI I ŽENE: Španska ljepotica zaludjela sve bujnim grudima, ali tek kad vidite donji dio biće vam SVE JASNO

Ne propustite